Mákvirág

Töltött canelloni

Nekünk mindig a vasárnap a legnehezebb nap a hétből. Mig más család ilyenkor együtt van, mi ilyenkor nem. Férjem mindig hétvégén éjszakás, így a vasárnapi ebédhez költjük csak fel. Utána még maximum egy órát tölt velünk.
Így persze kissé nehezebb ebédet főzni, mert a gyerekekre is oda kell figyelnem. A vasárnapi ebéd mindig frissen készül. A levest bár máskor két napra főzöm, vasárnap sosem esszük a szombatit. A vasárnapnak úgy érzem van egy ünnepi hangulata, ilyenkor húsleves, csorba vagy zõldségleves kerūl az asztalra, másodiknak vagy sült vagy valami különlegesség.
A tegnap a fiam karton dobozokat kért, reggel a párom kettőt hozott,  hogy ne legyen veszekedés, és ennek köszönhetően, reggel 9-kor csapatostól levonulhattam a konyhába főzni. Tudtam, ma időm van. A dobozok nagyon érdekesek lesznek.
Először odakészítettem a paraszt csorbát, utána nekiláttam a második fogásnak, ami kissé időigényesebb volt.
Eredetileg hatalmas kagyló laskát (tésztát) kerestem, és mivel nem találtam, cannelloni-t vásároltam. Ezeket szerettem volna megtölteni.
Kb. 200 dkg csirkemellet apróra vágtam, és kevés olajban megsütöttem. Mikor megsült hozzátettem egy tojást, és egy zöldfűszeres krémsajtot, az egészet összeturmixoltam.
A laskát (tésztát) félkészre főztem. Annyi darabot érdemes főzni amennyit gondolunk hogy elfogyasztunk. A tízből nálam kettő megrepedt, ezeket apróra vágtam.
Megpucoltam 10 darab csiperke gombat, apróra vágtam és zöldhagymával vajban megdinszteltem. Felöntöttem egy kevés vízzel és kb. 10 percet főztem, sóztam, borsoztam.
Főzőtejszínt öntöttem hozzá és ezt is összeturmixoltam. Apróra vágott petrezselyemzöldet
 tettem hozzá és a szószt egy jénaiba öntöttem. A laskákat (tésztâkat) egy kiskanállal megtöltöttem a csirkemelles masszával. Először egy zacskóval próbálkoztam, nem sok sikerrel, kihasadt. Belehelyeztem őket a szószba, sajtot reszeltem rá, és addig sütöttem a sütőben, mig a sajt szépen ráolvadt.
Nagyon finom lett, minden bizonnyal készítem még. Lehet darált hússal is készíteni és bármilyen szósszal párosítani.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!