Mákvirág

Tárkonyos húsgombóc leves

husgomboc leves

 

Hozzávalók: 3 szál murok, 1 szál petrezselyem, kisebb zellergumó, 1 nagyobb krumpli, egy kis darab káposzta,1 db fehér hagyma, (amit utólag kidobok a levesből) ecetes tárkony, kis füstölt husi (nem kötelező), só, bors. A gombócokhoz: 3oo dkg darált hús, maréknyi rizs, só, bors. Az eresztékhez tejföl és egy tojássárgája.

Két darab füstölt csontot odatettem főni hideg vizbe. Közben megpucoltam és felkockáztam a zöldségeket, beletettem a fövő vizbe (a hagymát egészben tettem bele, utólag kidobtam). Sóval izesitettem.

A darált húst, általában pulykát használok, összekevertem egy maroknyi rizzsel, sóztam, borsoztam, és gombócokat formáltam belőle. Hozzátettem a leveshez. Apróra vágtam az ecetes tárkonyt és a leveshez tettem. Még kb. 2o percet főztem. Ha nem találjuk elég savanyúnak, nyugodtan lehet ecetet tenni hozzá. Az eresztéket, amely nem más mint egy tojássárga kikavarva jó sok tejföllel, akkor teszem a leveshez amikor kissé kihűlt, ha nem akkor összemegy.

Csipős paprikával és tejföllel tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!