Mákvirág

Marha husi kinai módra

DSCN0853

Hozzávalók: 45 dkg marhahús, 1 kiskanálnyi szója szósz, 2 kiskanálnyi szezám olaj, 2 kiskanálnyi étkezési keményitő, 3 kiskanálnyi mogyoró olaj, 1 nagy piros paprika, 3 kiskanálnyi oyszter szósz, 2 zöldhagyma apróra vágva.

A húst vékony szeletkékre vágtam. A szója szószt, szezám olajat, étkezési keményitőt összekavartam egy tálba és hozzátettem a húst, majd 2o percig pihentettem.

Egy wok-ot felforrositottam, és igy tettem hozzá a mogyoró olajat. Amikor kissé füstölgött már, beletettem a húst, és folytonos kavargatás közben, addig sütöttem, mig szép barna nem lett. Amikor megsült kiszedtem a wok-ból, kiöntöttem a hátramaradt olajat, kitöröltem, és beletettem a kockákra vágott paprikát, pár percig sütöttem, majd ráöntöttem a szója szószt.  Visszatettem a húst, és jól beleforgattam a paprikás szószba.

Megszórtam az apróra vágott zöldhagymával és azonnal tálaltam.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!