Mákvirág

Kókusztejes csirke leves

Szeretem a thai konyhát. Bár nem vagyok nagy barátságban a kókusztejjel, ma mégis vettem a bátorságot, és levest főztem.

Na de nem bántam meg….

thai leves

Egyszerű, nagyszerű. Én sosem akadok fel egy exotikusabb recept elkészitésén, illetve nem futok gyorsan minden hozzávalót megvásárolni. Mindig akad valami amivel helyettesiteni tudom. Arra koncentrálok, hogy izben ne változtasson.

Hozzávalók: 1 kiskanálnyi olaj, 2 kiskanálnyi thai csipős paszta (tom yum), 9oo ml húsleves csipősitve (én utólag csipősitettem), 4oo ml natur, az-az nem édesitett kókusztej, 2o dkg tészta, 1 nagyobb darab kicsontozott csirkemell, 35 dkg csikokra vágott zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, akár gomba stb.), só, bors.

Az olajat felforrositottam, hozzátettem a pasztát, 1o másodpercet kavartam. Felöntöttem a forró húslevessel, és a kókusztejjel. Felforraltam. Hozzátettem a zöldségeket, és a csikokra vágott húst. Izesitettem. Amikor a hús majdnem megfőtt, belefőztem a  tésztát is.

Tálaláskor frissen vágott koriánderrel kell megszórni.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!