Mákvirág

Ceviche

       Végre a párom szabad volt hétvégén. Ilyen ünnep csak egyszer van egy hónapban, és ezt ki is kell használni! Tegnap 17 fok nálunk, és miután meglátogattuk a virág piacot régi barátainkkal, akikkel együtt hajóztunk is hajdanán, hazajöttük főzöcskézni, grillezni, miccset (hagyományos román étel, grillen készül) enni. Barátnőm előre elkészitette a cechive-t, hogy… Tovább »

Murok (sárgarépa), narancs és avokádo saláta

A tegnap megvásároltam a BBC Good Food áprilisi számát, mert nagyon sok jó saláta receptet találtam benne. Innen ihletett ez a saláta recept is, amit csak annyiban változtattam meg, hogy más tipusú salátát használtam hozzá, és kevesebb zöldséget. Az eredeti rukkolával van készitve és nagyobb mennyiségben. Hozzávalók: 2 murok (sárgarépa), 1 fejes saláta (vagy egy… Tovább »

Guacamole

Úgy döntöttem, gyakrabban fogok avokádós fogásokat késziteni. Nagyon sok vitamint tartalmaz, A, B1, B2, C, E, ezenkivül májtisztitó és lúgositó hatása is van. A guacamolét még hajós korszakomból ismerem, mexikói éttermekben ezzel várják a vendégeket, salsával és kukoricás chipssel. Akkor nem szerettem, úgy éreztem a szájpadlásomra ragad. De mostanában jól esik.Ma enchiladát készitettem és mellé… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!