Mákvirág

Kókusztejes csirke leves

Szeretem a thai konyhát. Bár nem vagyok nagy barátságban a kókusztejjel, ma mégis vettem a bátorságot, és levest főztem. Na de nem bántam meg…. Egyszerű, nagyszerű. Én sosem akadok fel egy exotikusabb recept elkészitésén, illetve nem futok gyorsan minden hozzávalót megvásárolni. Mindig akad valami amivel helyettesiteni tudom. Arra koncentrálok, hogy izben ne változtasson. Hozzávalók: 1… Tovább »

Piri piri csirke

Imádom a csipős ételeket, csak  a gyerekek miatt kerültem ezek elkészitését, az-az utólag izesitettünk, de persze az már nem ugyanolyan. Ma mivel szép napsütés volt, és a gyerkőcök végre kinn szaladgálhattak az udvaron, időm volt többet sürögni forogni a konyhában, igy bevállaltam a külön főzést, és gyorsan rákerestem Lorraine piri piri csirke receptjére. Nem egy… Tovább »

Csipős grill szósz

Szerintem mindenki eltesz egy-két dolgot télire ebben az időszakban, és akad pár zöldség, ami mondjuk úgy, pluszban van. Hát ez se vesszen kárba, készithetünk belőle jó kis szószokat, melyekkel a nyár izeit idézhetjük asztalunkra a fagyos téli időben is. Igy született meg a konyhámban ez a csipős szósz. Sok paradicsom ért be egyszerre parányi kertemben,… Tovább »

Tejszines gombaszósz baconnal

Kamaszkoromban nem voltam sztár rajongó mint a velem egykorúak. Nem volt kedvenc sztárom, kedvenc együttesem. Olyan poszter sem lógott a falamon, amelyről valami szexbomba pasi nézett volna rám és róla álmodoztam volna. Szerettem és most is szeretem az egyszerű embereket, akik szerénységükkel tündökölnek, és sosem száll a fejükbe a dicsőség. Most, nagyon szeretem Jamie-t. Nem… Tovább »

Paprikás, fokhagymás csirkecombok

Vasárnapi ebéd mindig gondot okoz, olyan szempontból, hogy mindig valami rendkivüli finommal szeretnék előrukkolni. Kiskoromtól úgy szoktam meg, hogy a vasárnap az ünnepnap. Együtt a család. Régebb ugye vasárnap csak templomba jártunk, aztán haza. Finom ebéd és utána családi közös program. Kirándulás, vagy lustálkodás. Azóta változtak a dolgok, de nem árt, ha a hagyomány megmaradt…. Tovább »

Nigériai zúzapörkölt

Mikor még hajón dolgoztam, az indonéziai kollegáink egyik szigeten, ahol találtak olyan konyhát, ahol főzhettek maguknak, zúzát készitettek, valami irtózatosan csipős szószban. Hoztak be a hajóra is, igy alkalmam volt megkóstolni. Az ize nagyon finom volt, csak lehetetlen volt belőle annyit enni, hogy az ember jól is lakjon. Legalábbis én. Szeretem a csipőset, de mértékkel…. Tovább »

Savanyú hagyma és csipős paprika

A grillezett husik mellé nagyon szeretem a savanyúságot is. Készitettem egy-egy adag savanyú lila hagymát és chilli paprikát, ha hirtelen eszünkbe jut a sütkérezés, legyen mihez nyúlni. Savanyú lilahagyma 4 személyre: 2 db. nagyobb lilahagyma, 2oo ml fehérbor ecet, 5 dkg cukor, 1 kiskanálnyi só, 1 babérlevél, 1 db. chilli paprika. A hagymákat megpucoltam, és… Tovább »

Virsli tehéntúrós spirálban chilliszósszal

Ennek a receptnek az-az  érdekessége, hogy tésztája  tehéntúróval készül. Kiváló vendégváró, és nagyon jól passzol a foci meccsek izgalmában elfogyasztott sörök mellé:))) Hozzávalók: 1 vaj, 25 dkg tehéntúró és liszt amennyit felvesz, só. A hozzávalókat összegyúrtam, majd kiseritettem és vékony csikokra vágtam. A  csikokat feltekertem a virslire. Vajazott, liszttel megszórt tepsibe helyeztem őket, megkenegettem egy… Tovább »

Ceviche

       Végre a párom szabad volt hétvégén. Ilyen ünnep csak egyszer van egy hónapban, és ezt ki is kell használni! Tegnap 17 fok nálunk, és miután meglátogattuk a virág piacot régi barátainkkal, akikkel együtt hajóztunk is hajdanán, hazajöttük főzöcskézni, grillezni, miccset (hagyományos román étel, grillen készül) enni. Barátnőm előre elkészitette a cechive-t, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!