Mákvirág

Piri piri csirke

Imádom a csipős ételeket, csak  a gyerekek miatt kerültem ezek elkészitését, az-az utólag izesitettünk, de persze az már nem ugyanolyan. Ma mivel szép napsütés volt, és a gyerkőcök végre kinn szaladgálhattak az udvaron, időm volt többet sürögni forogni a konyhában, igy bevállaltam a külön főzést, és gyorsan rákerestem Lorraine piri piri csirke receptjére. Nem egy… Tovább »

Fantasztikus makaróni

Ismét egy könnyen elkészithető, laktató és fantasztikusan finom receptre bukkantam. Hozzávalók: pár szelet bacon apróra kockázva, 4 db. kicsontozott csirkecomb apróra falatkákra vágva, 2 db poréhagyma felkarikázva, 3o dkg makaróni, vagy egyéb kedvenc tészta, 3oo ml sajtszósz, 2 kiskanálnyi mustár, só, reszelt sajt a tálaláshoz. A bacont a hússal megpiritottam. Hozzáadtam a kockára vágott poréhagymát,… Tovább »

Parmezános aszalt paradicsomos csirke

Hogy is fogjak neki? Rég nem ettem ilyen jót, kezdjük igy:)). A lényeg, hogy már holnap főzzétek meg!!! Hozzávalók: 5-6 db. csirkecomb vagy csirkemell, 1 kanálnyi olaj, 2 cikk vékony szeletre vágott fokhagyma, teáskanálnyi száritott paprika, egy csészényi húsleves, fél csészényi főzőtejszin, pár darab aszalt paradicsom apróra vágva, egy maréknyi parmezán sajt, só, bors az… Tovább »

Paprikás, fokhagymás csirkecombok

Vasárnapi ebéd mindig gondot okoz, olyan szempontból, hogy mindig valami rendkivüli finommal szeretnék előrukkolni. Kiskoromtól úgy szoktam meg, hogy a vasárnap az ünnepnap. Együtt a család. Régebb ugye vasárnap csak templomba jártunk, aztán haza. Finom ebéd és utána családi közös program. Kirándulás, vagy lustálkodás. Azóta változtak a dolgok, de nem árt, ha a hagyomány megmaradt…. Tovább »

Puttanesca csirkecombbal

A puttanesca régi kedvencünk, és mégsem készitem nagyon gyakran, mert ugye eredetileg hús nélkül készül… és egy férfi embernek, legalábbis az enyémnek, a legkedvencebb zöldsége is a hús:). Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy most összekötöm a kellemeset a hasznossal. Puttanescát készitek husival. Hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb, 6 cikk fokhagyma, 3 nagyobb paradicsom meghámozva… Tovább »

Ropogós csirkecombok

Mindig imádtam a ropogós, kukoricapehelyben sült csirkecombokat. Valamit mindig elszúrtam, vagy lepattantak róla, vagy elszenesedtek…. Tegnap türelmesen végignéztem Stahl receptjét és voila, sikerült!!!!:))) Hozzávalók: csirkecombok, ki mennyit szeretne enni…. aztán liszt, tojás, kukoricapehely, pár cikk fokhagyma vagy fokhagymapor, só, olaj. A csirkecombokat megmostam, lecsorgattam, majd a csont mellett bevágtam. Kicsi zsebecskéket lehet vágni és ide… Tovább »

Csirkecomb tavaszi paellával

Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból… Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!