Mákvirág

Csokitorta

Ha tortáról van szó, akkor egyszerű tortákat szeretek sütni. Inkább arra fektetek hangsúlyt, hogy az ize garantáltan jó legyen. Ha diszitésről beszélünk, nem dicsekszem. Nem vagyok tehetséges… és türelmes sem… Kutatgattam jó darabig jó receptért a párom szülinapjára, aztán Nigella egy klasszikus csokitorta receptjére esett a választásom, amin csak annyit csavartam, hogy a krémbe pattogós… Tovább »

Lollipop

Most már egy jó ideje keresgélem a lollipop recepteket. Szeretnék egy olyant találni, vagy előállitani, amely nem túl édes, nem tartalmaz túl sok cukrot, túl sok vajat…. Túl sokat szeretnék egy olyan dologtól, aminek egy vékony boton kell megállnia a helyét:)) A napokban elkészitettem a piskótás vajast. Finom lett, de nem ezt keresem…. Hozzávalók: egy… Tovább »

Csokis zsidócseresznye

Zsidócseresznyével először középiskolás koromban találkoztam, a kolozsvári hires Házsongárdi temetőben. Nagy előszeretettel látogattuk ezt a temetőt, gyönyörű kápolnái miatt, és persze a sok hiresség sirjának látványa nagyon vonzónak tűnt. Érdekes módon más temetőbe sosem tenném be a lábam egyedül… Innen mindig vittünk ősszel zsidócseresznyét a sivár kollégista szobánk diszitésére…. Sosem fordul meg az eszemben, hogy… Tovább »

Csokis márványtorta

Mindenkinek ajánlom, aki gyors, finom desszertet szeretne varázsolni pillanatok alatt. Hozzávalók: 12.5 dkg vaj, 1o dkg porcukor, 2 tojás, 1 kiskanálnyi vanilia kinovat, 25 dkg liszt, 2 kiskanálnyi sütőpor, csipetnyi só, 125 ml tej, plusz egy kiskanálnyi, 1 kiskanálnyi kakaó. A csokoládé mázhoz: 2.5 dkg vaj, 2 kiskanálnyi tejszin, 6 dkg félédes étcsoki apróra vágva,… Tovább »

Palacsinta napja

Ma Angliában a palacsinta napja volt. Eddig nem hallottam róla. Láttam hirdetéseket palacsinta evő versenyekről, de nem néztem utána minek köszönhetőek. Aztán ma reggel, mikor készültünk iskolába, Lukasnak eszébe jutott, hogy enne palacsintát. Hát ez szomorú. Őszintén be kell vallanom, hogy nem tudok palacsintát sütni. Többször próbáltam, de anti tálentum vagyok, igy feladtam. Őszintén nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!