Mákvirág

Cukkinileves

Eljött a cukkini szezon is!!! Be kell vallanom, hogy itt sosem tudom mikor milyen szezon van. Mindig, mindenféle zöldséget lehet vásárolni. Esetleg csak az ára vezet rá arra, hogy most már valóban eljött az ideje annak a bizonyos zöldségnek vagy gyümölcsnek, ilyenkor olcsóbb… És a cukkinin látni hogy zsengés, friss. Eljött az ideje egy finom… Tovább »

Majonézes tök

Zsenge tököt és cukkinit vásároltam. Gondoltam kikavarom vacsorára. A két cukkinit és két tököt megpucoltam, lereszeltem, és kevés olajban megsütöttem. Sóztam és pirospaprikát szórtam rá. A só miatt levet engedett, igy addig kavargattam, mig a viz lefőtt. Közben majonézt kavartam, és a megsült tökkel összekevertem. Egy nagyon pici hagymát reszeltem hozzá, és csipetnyi kaprot tettem… Tovább »

Quinoás frittata vagy minek nevezzelek?

Mi is quinoa röviden? Rendszertanilag nem gabonaféléről van szó, valójában a paraj és a cékla családjába sorolható a növény. Latin neve: Chenopodium quinoa. Egész pontosan a quinoa pszeudocereália, azaz ún. álgabona. Jelentős keményítőtartalmú magját a gabonafélékhez hasonlóan használják fel. Már 8-9 ezer évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztotta az ember, az inkák pedig szent ételnek tartották, és… Tovább »

Cukkini fasirt

Biztos nem a legesztétikusabb étel amit valaha készitettem, de az ize viszont nagyon finom. Hozzávalók: 2 kisebb cukkini, 1o dkg sajt, 1 tojás, 1 evőkanálnyi liszt, só. A cukkinit megmosom és lereszelem a sajttal együtt. Hozzákeverem a tojást, lisztet és sót. Evőkanállal kiszedegetem és forró olajban megsütöm.Papirkendőre kiszedegetem, hogy a fölösleges olajat felitassam.    ... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!