Mákvirág

Töltött káposzta

Nem akartam csak úgy, szárazon leirni a töltött káposzta receptjét leirni, melyet szerintem amúgy is mindenki ismer. Keresgéltem egy kicsit az eredete után, és végül a következő leirás (melyet a http://tabananno.blogspot.com/2010/11/toltottkaposzta.html#ixzz2zt0ds1Em-n találtam) megnyerte a tetszésemet. Innen válogattam: Ünnepi Töltött Káposztáink nyomában – Dr . Seregélyesi János Nemzeti gasztronómia ismeretünk olykor tévedésekkel van teli. Néha hiedelmek,… Tovább »

‘A’ húsgombóc leves

Szombatig estig abban a hitben éltem, hogy a Románia területén ‘perisoara csorba’  néven ismert leves, nem más mint a tárkonyos húsgombóc, amit nagyon szeretünk. Évek óta a családi menüben szerepel, és mégis rávitt az ördög valami miatt, hogy keresgéljek utána az interneten. Nagy megdöbbenésemre a ‘perisoara,  (ez meg húsgombócot jelent) nem tárkonnyal készül, hanem lestyánnal…. Tovább »

A spanyol fasirt avagy albondigas

Annyira rég nem irtam, hogy már saját magamtól szégyellem magam… Eltelt több mint egy hónap…. Ez az idő alatt persze sok minden történt az életünkben. Többek között itt voltak a szüleim.  Kissé felszabaditottak a mindennapos teendőktől,  és amikor az idő engedte nagyokat sétáltunk is, igy sikerült kiszellőztetnem a fáradt agyam is ….  Jó volt ellazulni…. Tovább »

Egyszerű hamburger

A mindennapos csomagolás sokunknak okoz gondot… Párommal eddig ez nem volt probléma, de most mivel munkahelyet váltott eléggé elgondolkodtató. Főként, mert nincs konyha, vagy legalább egy csendes hely, ahol nyugodtan, leülve lehetne enni.  Emiatt szendvics kinézetű, gyorsan bekapható, de laktató eledelt kell csomagolnom… Tegnap tortilla lapba csomagolt csipős mártásba bepácolt és grillezett garnéla rákot csomagoltam… Tovább »

Svéd fasirt

Nagyon régen ettünk svéd fasirtot. Annyira régen, hogy el is felejtettem, mennyire finom. Múlt héten Ikea-ban voltunk, persze akaratlanul is elmentünk a büfé mellett, és persze a fiam, annyira éhes lett, hogy felfalt kb. 5 svéd fasirtot, amit itthon biztos nem tenne meg, ugyanis szerinte a vendéglőkben jobban főznek mint én itthon… Gondolom nincs meg… Tovább »

Sajtos mártogatós…

És ime még egy csodálatos recept Kevin Lynch-től. Jó kis mártogatós kaja. Lehet akár cipót is tölteni vele, és kéri a sört:)). Hozzávalók: 5o dkg darált hús, 6 csik bacon, 1 kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1o dkg krémsajt, fél csészényi tejföl, negyed csészényi majonéz, fél csészényi reszelt mozzarella, fél csészényi trappista vagy más kemény… Tovább »

Töltött paprika leves

A töltött paprikát nagyon sok változatban ettem.Van aki második fogásként késziti, van aki levesnek.  Van aki babérlevéllel, van aki lestyánnal, van aki zeller levéllel. Nekem a kedvencem a leves. Hozzávalók: személyenként 2 kisebb paprikát számolok, 5o dkg darált hús, 1 tojás, maréknyi rizs, só, bors, kis cukor, 1 l paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, 1 db… Tovább »

Töltött mángold

Péntekenként a párom iskolába jár, bútor restaurálást tanul. Igy én viszem a fiamat suliba, aztán meg elméletileg a monoton hétköznapomat kellene folytatnom… Pár hete úgy döntöttem, megváltoztatom én ezt, és a majdnem két éves kislányommal felfedező utakra indulok. A múlt pénteken visszamentem egy olyan helyre, ahol tudtam feltöltödöm. Vintage vásárban voltunk ott nemrég, innen ismertem…. Tovább »

Tárkonyos húsgombóc leves

  Hozzávalók: 3 szál murok, 1 szál petrezselyem, kisebb zellergumó, 1 nagyobb krumpli, egy kis darab káposzta,1 db fehér hagyma, (amit utólag kidobok a levesből) ecetes tárkony, kis füstölt husi (nem kötelező), só, bors. A gombócokhoz: 3oo dkg darált hús, maréknyi rizs, só, bors. Az eresztékhez tejföl és egy tojássárgája. Két darab füstölt csontot odatettem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!