Mákvirág

Hagymás szelet

Nagyon ritkán vásárolok disznóhúst, főként a gyermekek miatt. Többnyire csirkét, pulykát, ritkán fürjet, halat. A változatosság kedvéért a hétvégén gyönyörű karaj szeleteket vásároltam. Feléből grill készült, másik feléből ma hagymás szeleteket készitettem. Szeretem, mert jó zaftos, izletes.   Hozzávalók (2 személyre): 4 szelet karaj, 4-5 db fehér hagyma, olaj, só, bors. A szelteket megmosom, kipotyolom,… Tovább »

Gulyásleves

A gulyáslevest kimondottan magyar különlegességként ismerik világszerte. Valóságos nemzeti jelképpé vált. A gulyásleves a „valódi” gulyás távoli rokona, elkészítési módja inkább a paprikásra, pörköltre hasonlít. Kimondottan a polgári konyha szülötte. Az akadémiai Nagyszótár szóanyagában1886-tól fordul elő állandó jelleggel. Egyre többször volt olvasható különböző forrásokban, a századfordulótól használata töretlen, s a gulyás alatt egyre inkább a… Tovább »

Bécsi szelet vagy rántott hús bécsi módra

Honnan is ered a bécsi szelet, amely vitathatatlanul az osztrák konyha szimbóluma????? Állítólag úgy került Ausztriába, hogy a XIX. század közepén Itáliában háborúskodó Joseph Radetzky marsall Milánó megszállása közben észrevette, hogy arrafelé zsemlemorzsával borított hússzeleteket sütnek ki. S ha már Észak-Itáliát nem tudta megszerezni a kétfejű sasnak, hadizsákmányként legalább a receptet hazavitte. Már ezért az… Tovább »

Sertés rövidkaraj mustáros mártásban

Tegnap a párom megejtette a hétvégi vásárlást, és annyi húsfélét vásárolt, mintha világvége jönne. Darált pulykahúst, rövid karajt, egy nagy csirkét, füstölt sertés karajt. Amióta Angliában élünk, fagyasztott húst szinte soha nem vásároltunk. A bevásárlóközpont 5 percre van és másik irányban szintén 5 percnyire van egy “Halal”. Kicsit eltérek és leirom mit is jelent ez…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!