Mákvirág

Garnálarákos spagetti

És ime még egy gyors ebéd, vacsora, vagy uzsonna. Pillanatok alatt elkészül… Kellemes, friss, nyári, könnyű. Hozzávalók: 1o dkg spagetti, vermicelli vagy rizs tészta. 2 kiskanálnyi szója szósz, 2 kiskanálnyi hal szósz, és 2 kiskanálnyi szezámmag olaj, 1 zöldcitrom vagy citrom leve, és egy db. a tálaláshoz, 1/2 apróra vágott chilli paprika, 6 db. zöldhagyma… Tovább »

Kagylós bab saláta

Tegnap, amikor a garnélarákot vásároltam, rám kacsintott egy doboz mirelit kék kagyló. Szépen megpucolva, előfőzve. Gondoltam majd csak kitalálok belőle valami érdekességet. Igy született meg egy finom saláta. Hozzávalók: 1  bab konzerv, 15 dkg mirelit kagyló, fél citrom leve, kis csokor petrezselyemzöld, chilli olaj, vagy egy csipős paprika kimagolva és apróra vágva, só. A babot… Tovább »

Mazatlan és garnélarák páté

2oo7-ben a Mexikói Riviérán hajóztunk. Cabo San Lucas, Puerto Vallarta, Mazatlan. Mindegyik szigetnek megvolt a maga szépsége. Mindegyik szigeten más tevékenységet választottunk, persze ha időnk volt kiszabadulni  a vasbörtönből. Mazatlan a Csendes Óceán egyik fő kikötő városa. Hires a garnélarák és tuna hal piacról, van egy kis sörgyára is. Nem tartozott egyik kedvenc szigeteink közé…. Tovább »

Garnélarák koktél

John Torode ausztrál chef, aki már 2o éve Londonban él, arra kérte  a Good Food Channel tv műsor szerkesztőit, kisérjék őt Ausztráliába, 2o különböző helyre, ahol főzni is fog. Ezt a receptet akkor készitette, felidézve azokat a recepeteket és izeket melyeket karrierje kezdetén készitett. Hozzávalók: a Marie Rose szószhoz: 1 tojássárga, 1 kiskanálnyi tárkonyecet vagy… Tovább »

Garnéla rák malagueta szószban

Nemrég egy esős, lusta napon, úgy döntöttünk feldobjuk a napunkat egy ebéddel. Nem tudtunk pontosan mit kivánunk…. sétáltunk az olasz, barzil és mexikói vendéglők között. Végül nagyon szimpatikusnak tűnt a brazil. A vendéglő neve Cabana, és nagyon finom barbecue-ket készitenek. És persze nem csak. Nagyon tetszett a menü. Több fogást kipróbáltunk, és nagyon megtetszett a… Tovább »

Ceviche

       Végre a párom szabad volt hétvégén. Ilyen ünnep csak egyszer van egy hónapban, és ezt ki is kell használni! Tegnap 17 fok nálunk, és miután meglátogattuk a virág piacot régi barátainkkal, akikkel együtt hajóztunk is hajdanán, hazajöttük főzöcskézni, grillezni, miccset (hagyományos román étel, grillen készül) enni. Barátnőm előre elkészitette a cechive-t, hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!