Mákvirág

Gombás, csirkés masni tészta

Ismét egy nagyon finom receptre bukkantam. Hozzávalók: 2 kiskanálnyi oliva olaj, 1 közepes hagyma apróra vágva, 4o dkg apróra vágott csirkemell, 12 dkg szeletelt csiperke gomba, 1 kiskanálnyi őrölt kömény, 5o ml száraz fehér bor, 125 ml húsleves, 3o dkg masni tészta, 142 ml főzőtejszin, 2 kiskanálnyi mustár. A hagymát az olajban megdinszteltem, hozzátettem az… Tovább »

Tejszines gombaszósz baconnal

Kamaszkoromban nem voltam sztár rajongó mint a velem egykorúak. Nem volt kedvenc sztárom, kedvenc együttesem. Olyan poszter sem lógott a falamon, amelyről valami szexbomba pasi nézett volna rám és róla álmodoztam volna. Szerettem és most is szeretem az egyszerű embereket, akik szerénységükkel tündökölnek, és sosem száll a fejükbe a dicsőség. Most, nagyon szeretem Jamie-t. Nem… Tovább »

Sajtos szendvics

Miután kiköltöztünk kiküldettük otthonról a parabola tányért is, és persze beköttettük az otthoni “dobozt”.  Gyerekeimnek elég nehéz dolguk van, mi startból két nyelűek vagyunk a párommal, és  ugye idegen országban is élünk. Lukas, a fiam, majdnem 5 évesen, nagyon szépen beszél 3 nyelven, Maya meg, aki most tanul beszélni, már tudja kivel hogyan kell szót… Tovább »

Sült karfiolos és gombás carbonara

Felfedeztem egy nagyon jó blogot. Legalábbis nekem nagyon tetszik. Kevin Lynch a szerzője, és imádom, ahogy a zöldségek sütési, főzési módszereit kiaknázza. Példának veszem a karfiolt, ami neki egy személyes kedvence, és remek recepteket készit belőle. Az ő receptje szerint készült  a mai ebédünk (http://www.closetcooking.com/2014/03/roasted-cauliflower-and-mushroom.html) , én személy szerint a tiz ujjamat megnyaltam… És innen… Tovább »

Pite mustárszószos csirkemellel

Ez a recept Jamie 3o perceseiből való. Évekkel ezelőtt láttam, és azóta is nagy előszeretettel készitem. Egyszerű, olcsó és nagyon finom!!! Hozzávalók: 5o dkg kicsontolt csirkemell, 1 kisebb db. vaj, pár szál zöldhagyma, 15 dkg csiperkegomba, 1 kanálnyi liszt, 2 kanálnyi mustár, 1 kiskanálnyi főzőtejszin, 3oo ml húsleves, pár szál  friss csombort vagy kakukkfű, csipetnyi… Tovább »

Bakonyi csirkemell

Hozzávalók: 5o dkg csirkemell, 2o dkg gomba, liszt, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 db fehér hagyma, 1 cikk fokhagyma, tejföl, pirospaprika. A csirkemellet megmostam, és apró kisujjnyi nagyságra vágtam. Sóztam, borsoztam, lisztbe forgattam. Egy lábosban olajat hevitettem és beletettem a húst. Mikor megpirult kivettem és félretettem. Az apróra vágott hagymát megpiritottam az olajban, hozzátettem a… Tovább »

Gomba mártás

Szeretem a nagyon apró csiperke gombát. Van amikor találok gomb nagyságúakat is. Ezeket csak jó bő vizben átmosom, nem is próbáltam őket megpucolni. Sőt a szárát sem szedem ki. A megmosott gombákat egy kanálnyi vajban megfuttatom, kevés vizet öntök rájuk, sózom. Kb. 1o percet  főzöm. Utólag főzőtejszint és apróra vágott petrezselyemzöldet teszek hozzá. Köretnek tálalom.... Tovább »

Töltött canelloni

Nekünk mindig a vasárnap a legnehezebb nap a hétből. Mig más család ilyenkor együtt van, mi ilyenkor nem. Férjem mindig hétvégén éjszakás, így a vasárnapi ebédhez költjük csak fel. Utána még maximum egy órát tölt velünk. Így persze kissé nehezebb ebédet főzni, mert a gyerekekre is oda kell figyelnem. A vasárnapi ebéd mindig frissen készül…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!