Mákvirág

Tárkonyos leves grízgaluskával

A minap szembenéztem egy pici darab füstölt oldalassal. Ennyi maradt még a hazaiból. Gyorsan eldöntöttem a sorsát, levesbe főzöm. Tárkonyos levesbe.   Hozzávalók: egy kis darab füstölt csont, oldalas, vagy akár egy darab szalonna. Egy murok, egy petrezselyemgyökér, egy fehér hagyma, ecetes vagy friss tárkony, tejföl, egy tojás. Odateszem a husit főni, a vizbe dobok… Tovább »

Grizgaluska levesekhez

Évekig nem sikerültek a galuskáim. Olyan kemények lettek mindig, hogy akár egy ablakot is betörhettem volna velük. Egy jó darabig nem is próbalkoztam, de mivel a párom nagyon szereti, megembereltem magam és úgy döntöttem nem hagyom magam legyőzni. Azóta sikerül. Na jó, 90%-ban:))) Hozzávalók:1 tojás, csipetnyi só, egy késhegynyi szódabikarbona vagy sütőpor, és griz (búzadara),… Tovább »

Tyúkhúsleves

  Mikor kivándoroltunk  egy jobb jövő érdékeben, nem is gondoltam volna, hogy egyszer eljön az az idő amikor olyan dolgok fognak hiányozni, amire otthon nem fektettem nagy hangsúlyt, mert természetesnek tűntek. Hát itt rájöttem, hogy még a kakas kukorékolás is hiányozhat. A tyúk kotkodácsolás, a kutya ugatás, amit hallani lehetett úton útfélén, még nagyobb városban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!