Mákvirág

A spanyol fasirt avagy albondigas

Annyira rég nem irtam, hogy már saját magamtól szégyellem magam… Eltelt több mint egy hónap…. Ez az idő alatt persze sok minden történt az életünkben. Többek között itt voltak a szüleim.  Kissé felszabaditottak a mindennapos teendőktől,  és amikor az idő engedte nagyokat sétáltunk is, igy sikerült kiszellőztetnem a fáradt agyam is ….  Jó volt ellazulni…. Tovább »

Tökfasirt

Még hétfőn vásároltam egy szép nagy tököt, azóta a hűtőben lapul, és nem tudtam dönteni a sorsa felől. Aztán tegnap délután, sikerült fél órányira bepillantanom a Paprika Tv műsorába, és pont egy tökfasirt receptet csiptem el. Jól hangzott, igy ma elkészitettem. Hozzávalók: 1 nagyobb tök, 1 db sárgarépa, 3 tojás, 1o dkg sajt, egy kisebb… Tovább »

Sajtos karfiol krémleves

A karfiollevest mindig egyszerűen készitettem. Az-az egy sárgarépa, aztán egy fej karfiol, vajgaluska, kis pirospaprika és petrezselyemzöld. Ez a variáns igy néz ki: Amit viszont tegnap varázsoltam, az meg igy: Mondanom sem kell, hogy ez utóbbival sikert arattam… Nem érzik annyira határozottan a karfiol, és sokkal különlegesebb. Hozzávalók: 1 kisebb fej karfiol, 2 db sárgarépa,… Tovább »

Savanyú hagyma és csipős paprika

A grillezett husik mellé nagyon szeretem a savanyúságot is. Készitettem egy-egy adag savanyú lila hagymát és chilli paprikát, ha hirtelen eszünkbe jut a sütkérezés, legyen mihez nyúlni. Savanyú lilahagyma 4 személyre: 2 db. nagyobb lilahagyma, 2oo ml fehérbor ecet, 5 dkg cukor, 1 kiskanálnyi só, 1 babérlevél, 1 db. chilli paprika. A hagymákat megpucoltam, és… Tovább »

Babos egytálétel

Holnap nemzetközi világnapot ünnepelnek az angliai iskolákban. Erre az alkalomra felkérték a szülőket is a fiam sulijából nemzeti étel és ital adományra. Kicsit törtem a fejem mi is legyen ez, gyereknek ugye nem egyszerű a kedvükbe járni, de ugyanakkor étel vásár is lesz… Végül úgy döntöttem pici töltött káposztákat készitek pulyka hússal, jó paradicsomosan, és… Tovább »

Orzo saláta

A sült zöldségek varázslatos izének köszönhetően, egy mennyei salátát varázsolhatunk pillanatok alatt. Hozzávalók: 2 db. különböző szinű paprika (én egy sárgát és egy pirosat használtam), 1 nagyobb lila hagyma, kanálnyi oliva olaj, 6 cseresznye paradicsom kettévágva, vagy 1 db. nagyobb kockákra vágva, orzo tészta,  3 dkg feta sajt, egy kisebb csokor bazsalikom. A paprikákat és… Tovább »

Majonézes krumpli

Ime egy másik nagy családi kedvenc!!! Gyakran készitem, főként nyáron. Lehet köretként tálalni sültek, bécsi szelet mellé, lehet finom vacsora… Hozzávalók:  krumpli, só, cukor, ecet, viz, majonéz, 1 nagy fej hagyma. A krumplit megfőzöm sós vizben. Készitek egy finom ecetes – cukros vizet, akár egy cukros salátának. Amikor a krumpli megfőtt és kihűlt, megpucolom, kockákra… Tovább »

Krumpli saláta zöldhagymával és savanyú uborkával

Nagyon szeretem a krumpli salátát. Szeretem, mert lehet köretként, salátaként, vacsoraként tálalni. Nyitott vagyok új recepteket kipróbálni. Ez a recept szintén a vintage szakácskönyben találtam. A receptben turbolyát is használtak hozzá, melynek ánizsos ize, megvarázsolja  a salátát. Persze nem találtam…. ettől függetlenül szerintem nagyon finom!   Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kg krumpli, só és bors,… Tovább »

Csirkecomb tavaszi paellával

Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból… Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!