Mákvirág

Hitchcock, a szomszéd…

Kelet Londonban lakom. Leyton város határán… És most tudtam meg, hogy ha én öregebb lennék (jó hogy még nem vagyok) vagy ha Hitchcock lett volna fiatalabb, szomszédok lehettünk volna:)). Most festettek át egy épületet az emlékére, a születési helye mellett, ahol az édesapjának egy zöldséges boltja volt. Most egy benzinkút áll a helyén, és csak… Tovább »

Portobello market

Mivel a párom bútor restaurálást tanul, kezdtünk régiség piacokat, vásárokat keresni. Igy tudtam meg, hogy a Portobello market, Európa legnagyobb vintage piaca és ugyanakkor a leghiresebb turisztikai pont a világon. Mostanában még keresetebb lett, a Notting Hill cimű film miatt. Sokan kiváncsiak a film forgatásának szinhelyére . Portobello Road eredetileg nem volt más mint egy… Tovább »

Születni kell….és nőni is…

Ma Maya 2 éves lett. Akaratlanul is mikor kicsik a gyerekek, a születésük napján visszapergetjük az emlékeinket. Milyen picik is voltak, hogy születtek, mit éreztünk…. 2o12-ben, amikor Maya született párom egy broker cégnél dolgozott, és megbizták egy brassói iroda nyitásával. Én otthon maradtam Szászrégenben, nagy hassal, 7 hónapos terhesen, Lukassal, aki akkor 2 év fél… Tovább »

Örökmozgók vagy örök mozgók?

14 évesen elkerültem otthonról Kolozsvárra, a Református Kollégiumba. Nővérem akkor kezdte az egyetemet. Mindketten bentlakók (kollégisták) voltunk. A “kint lakást” ahogy neveztük abban az időben a szüleink nem engedték meg maguknak, igy is nagy anyagi erőfeszités volt két gyereket más városban iskoláztatni. Az élet hamar megtanitott talpra állni. Népművészeti egyetemre felvételiztem kétszer is, sikertelenül…. mindig… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!