Mákvirág

Lerben sült krumpli gazdagon

Szombat este. Együtt a család. Mit is varázsolhatnék az asztalra, amit mindenki szivesen fogyasztana? Hát akkor legyen sütőben sült krumpli. Személyenként 2 darab krumplit számoltam, gyerekeknek kisebbeket. Megmostam és megszúrkáltam őket egy fogpiszkálóval. 2oo fokon kb. másfél órán át sütöttem. Mikor átsültek, kivettem, vágtam a tetejükön egy kis ablakocskát, kikapartam a krumplik belsejét. Egy tálban… Tovább »

Grillezett csirkemelles, könnyű saláta

Már nagyon kivántam egy könnyű, egyszerű második fogást, ami köret, saláta ès hùs is egyben.  Igy született a mai ebèd.  Hozzávalòk: 2 db kicsontozott csirkemell, 5 db közepes krumpli, 100 ml majonèz, 2 kiskanálnyi mustár, vegyes saláta.  A csirkemelleket sóztam, borsal izesitettem ès forrò grill sütőben megsütöttem. Hagytam kihűlni, majd vèkony szeletekre vágtam.  Közben megfőztem… Tovább »

Krumplis falatkák füstölt lazaccal

Ma Advent első vasárnapját ünnepeltük, gondoltam megadom neki a módját… Mivel ritkán van időm előételt is késziteni, a mai francia saláta mellé, melyet majdnem mindig elkészitek, ha húslevest főzök, gondoltam megbolonditom az ünnepi asztalt egy kis lazacos finomsággal. Hozzávalók: 25 dkg krumpli, 5o ml tej, 6 dkg liszt, 2 tojás, 5o ml tejföl, 1 kiskanálnyi… Tovább »

Majonézes krumpli

Ime egy másik nagy családi kedvenc!!! Gyakran készitem, főként nyáron. Lehet köretként tálalni sültek, bécsi szelet mellé, lehet finom vacsora… Hozzávalók:  krumpli, só, cukor, ecet, viz, majonéz, 1 nagy fej hagyma. A krumplit megfőzöm sós vizben. Készitek egy finom ecetes – cukros vizet, akár egy cukros salátának. Amikor a krumpli megfőtt és kihűlt, megpucolom, kockákra… Tovább »

Krumpli saláta zöldhagymával és savanyú uborkával

Nagyon szeretem a krumpli salátát. Szeretem, mert lehet köretként, salátaként, vacsoraként tálalni. Nyitott vagyok új recepteket kipróbálni. Ez a recept szintén a vintage szakácskönyben találtam. A receptben turbolyát is használtak hozzá, melynek ánizsos ize, megvarázsolja  a salátát. Persze nem találtam…. ettől függetlenül szerintem nagyon finom!   Hozzávalók 6-8 személyre: 1 kg krumpli, só és bors,… Tovább »

Tejfölös újkrumpli saláta

Egy igazán nagyon finom újkrumpli salátát készitettem ma. Ha a párom azt mondja  valamire elsőre, hogy ez nagyon finom, akkor az úgy van:))) Hozzávalók: 1 kg apró szemű újkrumpli, 1 evőkanálnyi olaj. Az öntethez: 15o ml tejföl, egy kis csokor friss tárkony, ha van, én nem találtam, és kimaradt. Egy kis csokor petrezselyem, fél citrom… Tovább »

Gulyásleves

A gulyáslevest kimondottan magyar különlegességként ismerik világszerte. Valóságos nemzeti jelképpé vált. A gulyásleves a „valódi” gulyás távoli rokona, elkészítési módja inkább a paprikásra, pörköltre hasonlít. Kimondottan a polgári konyha szülötte. Az akadémiai Nagyszótár szóanyagában1886-tól fordul elő állandó jelleggel. Egyre többször volt olvasható különböző forrásokban, a századfordulótól használata töretlen, s a gulyás alatt egyre inkább a… Tovább »

Rakott krumpli

Ezet a receptet rögtön Húsvét után szerettem volna leirni, de kimaradt…. Na de persze mindig lehet késziteni, mert könnyű és finom….. Hozzávalók: 6 db közepes méretű főtt krumpli, 3 db főtt tojás, 4 db virsli, tejföl, reszelt sajt,  só, pirospaprika, mogyorónyi vaj. Egy jénai tálat kikenek  a vajjal. A megfőtt és megpucolt krumplikat karikákara szeletelem…. Tovább »

Paradicsomos, csombortos csirkecombok

Hozzávalók: 4-6 db kicsontolt felső csirkecomb, 1o-15 db kisebb újkrumpli, 1 db kápia paprika, 3 kanál paradicsompüré, 3 kanál oliva olaj, 3 cikk fokhagyma, csombort vagy kakukkfű, só, 5 db cseresznye paradicsom.  A kápia paprikát kimagoljuk, feldaraboljuk, a megpucolt fokhagymával, paradicsompürével és oliva olajjal mixerrezük. A kapott pépet sózzuk és ebbe beleforgatjuk a combokat. Egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!