Mákvirág

Marha husi kinai módra

Hozzávalók: 45 dkg marhahús, 1 kiskanálnyi szója szósz, 2 kiskanálnyi szezám olaj, 2 kiskanálnyi étkezési keményitő, 3 kiskanálnyi mogyoró olaj, 1 nagy piros paprika, 3 kiskanálnyi oyszter szósz, 2 zöldhagyma apróra vágva. A húst vékony szeletkékre vágtam. A szója szószt, szezám olajat, étkezési keményitőt összekavartam egy tálba és hozzátettem a húst, majd 2o percig pihentettem…. Tovább »

Mongol marha

Ezt a fogást nagyon gyakran láthattam amerikai-kinai vendéglőkben, még abban az időben, amikor hajón dolgoztam. Nagyon megszerettem, és utólag rájöttem, hogy nagyon gyorsan össze lehet dobni.  Azt viszont el kell árulnom, hogy semmi köze nincs a mongolokhoz, és fogalmam nincs miért mongol marha a neve…. Hozzávalók: fél kg vékonyra szeletelt hátszin, 1 teáskanálnyi olaj, 3… Tovább »

Marhasült

Rég próbálkozom egy jó marhasültet sütni itthon. Elméletben minden tudok róla. Hány percig kell sütni, hogyan, miért… és gyakorlatban mindig szárazra sikerült… Elkeseritő, mert a  párom egyik kedvence… Hozott is pár szelet rostélyost (magas hátszin – angolul ribeye). Vakaróztam ismét. Megint kezdtem az utánaolvasást… tudom, hogy forró, nagyon forró serpenyőben kell sütni, hogy nem szabad… Tovább »

Babgulyás

Vasárnap egy spanyol deliben találtam ezt a gyönyörű , fekete szemes paszulyt (bab). Beáztattam felét még aznap este, csak még nem voltam határozott mit is készitsek belőle. Aztán eszembejutott a babgulyás…. Bár enni gyakran ettem, de én személy szerint sosem készitettem. Keresgélni kezdtem a receptek között, és mivel csülköt nehezebben tudtam volna beszerezni, ezért a… Tovább »

Gulyásleves

A gulyáslevest kimondottan magyar különlegességként ismerik világszerte. Valóságos nemzeti jelképpé vált. A gulyásleves a „valódi” gulyás távoli rokona, elkészítési módja inkább a paprikásra, pörköltre hasonlít. Kimondottan a polgári konyha szülötte. Az akadémiai Nagyszótár szóanyagában1886-tól fordul elő állandó jelleggel. Egyre többször volt olvasható különböző forrásokban, a századfordulótól használata töretlen, s a gulyás alatt egyre inkább a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!