Mákvirág

Csirkés kolbászos jambalaya

Elteltek az ünnepek. Ideje összekaparnom magam, és nekifognom az idei hosszú listámat teljesitgetni. Van benne főzés, varrás, iskola, és sok egészség! Egy csúnya virus még Szilveszter előtt levert a lábamról, még mindig harcban állok vele. Mayát leverte a mandulagyulladás. Ketten ülünk naphosszat a kanapé tetején és ápolgatjuk egymást:). Emiatt gyors ételek kerülnek az asztalra. Ma… Tovább »

Töltött káposzta

Nem akartam csak úgy, szárazon leirni a töltött káposzta receptjét leirni, melyet szerintem amúgy is mindenki ismer. Keresgéltem egy kicsit az eredete után, és végül a következő leirás (melyet a http://tabananno.blogspot.com/2010/11/toltottkaposzta.html#ixzz2zt0ds1Em-n találtam) megnyerte a tetszésemet. Innen válogattam: Ünnepi Töltött Káposztáink nyomában – Dr . Seregélyesi János Nemzeti gasztronómia ismeretünk olykor tévedésekkel van teli. Néha hiedelmek,… Tovább »

Csirkés chilequiles

Egy fantasztikusan finom mexikói recept mely készülhet reggelire, vacsorára. Felhasználhatjuk hozzá a megmaradt grill csirkét, vagy hirtelen pirithatunk hozzá husit és nem utolsó sorban a gyerekek is imádják. Hozzávalók: 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 2 db csipős paprika (mely persze kihagyható, főleg ha gyerekek is fogyasszák), 1x4oo g koktélparadicsom konzerv, kis csokornyi petrezselyemzöld vagy aki… Tovább »

Parmezános aszalt paradicsomos csirke

Hogy is fogjak neki? Rég nem ettem ilyen jót, kezdjük igy:)). A lényeg, hogy már holnap főzzétek meg!!! Hozzávalók: 5-6 db. csirkecomb vagy csirkemell, 1 kanálnyi olaj, 2 cikk vékony szeletre vágott fokhagyma, teáskanálnyi száritott paprika, egy csészényi húsleves, fél csészényi főzőtejszin, pár darab aszalt paradicsom apróra vágva, egy maréknyi parmezán sajt, só, bors az… Tovább »

A spanyol fasirt avagy albondigas

Annyira rég nem irtam, hogy már saját magamtól szégyellem magam… Eltelt több mint egy hónap…. Ez az idő alatt persze sok minden történt az életünkben. Többek között itt voltak a szüleim.  Kissé felszabaditottak a mindennapos teendőktől,  és amikor az idő engedte nagyokat sétáltunk is, igy sikerült kiszellőztetnem a fáradt agyam is ….  Jó volt ellazulni…. Tovább »

Sütőben aszalt paradicsom

Az utóbbi periódusban nem volt időm semmire…. Megkezdődött az iskola, vissza kell rázodni a ritmusba. Persze ez nem azt jelenti, hogy nincs mindennap kétfogásos ebéd, csak hogy irni nincs idő… és most ugye itt az új varrógép, amely nagyon csábit… tanulok. Mindennap egy lépesre előbbre jutok. Minap nagyon finom oyster szószos kinai kaját készitettem marhahússal,… Tovább »

Csipős grill szósz

Szerintem mindenki eltesz egy-két dolgot télire ebben az időszakban, és akad pár zöldség, ami mondjuk úgy, pluszban van. Hát ez se vesszen kárba, készithetünk belőle jó kis szószokat, melyekkel a nyár izeit idézhetjük asztalunkra a fagyos téli időben is. Igy született meg a konyhámban ez a csipős szósz. Sok paradicsom ért be egyszerre parányi kertemben,… Tovább »

Puttanesca csirkecombbal

A puttanesca régi kedvencünk, és mégsem készitem nagyon gyakran, mert ugye eredetileg hús nélkül készül… és egy férfi embernek, legalábbis az enyémnek, a legkedvencebb zöldsége is a hús:). Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy most összekötöm a kellemeset a hasznossal. Puttanescát készitek husival. Hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb, 6 cikk fokhagyma, 3 nagyobb paradicsom meghámozva… Tovább »

Virsli tehéntúrós spirálban chilliszósszal

Ennek a receptnek az-az  érdekessége, hogy tésztája  tehéntúróval készül. Kiváló vendégváró, és nagyon jól passzol a foci meccsek izgalmában elfogyasztott sörök mellé:))) Hozzávalók: 1 vaj, 25 dkg tehéntúró és liszt amennyit felvesz, só. A hozzávalókat összegyúrtam, majd kiseritettem és vékony csikokra vágtam. A  csikokat feltekertem a virslire. Vajazott, liszttel megszórt tepsibe helyeztem őket, megkenegettem egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!