Mákvirág

Kókusztejes csirke leves

Szeretem a thai konyhát. Bár nem vagyok nagy barátságban a kókusztejjel, ma mégis vettem a bátorságot, és levest főztem. Na de nem bántam meg…. Egyszerű, nagyszerű. Én sosem akadok fel egy exotikusabb recept elkészitésén, illetve nem futok gyorsan minden hozzávalót megvásárolni. Mindig akad valami amivel helyettesiteni tudom. Arra koncentrálok, hogy izben ne változtasson. Hozzávalók: 1… Tovább »

Töltött paprika leves

A töltött paprikát nagyon sok változatban ettem.Van aki második fogásként késziti, van aki levesnek.  Van aki babérlevéllel, van aki lestyánnal, van aki zeller levéllel. Nekem a kedvencem a leves. Hozzávalók: személyenként 2 kisebb paprikát számolok, 5o dkg darált hús, 1 tojás, maréknyi rizs, só, bors, kis cukor, 1 l paradicsomlé, 2 cikk fokhagyma, 1 db… Tovább »

Rizsleves

Napokban rizslevest készitettem egy régi recepet alapján, csak  kissé megdobtam a párom kérésére. Húst tettem bele…. Hozzávalók: 2o dkg marhahús, 2 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa), 1 hagyma, fél csészényi rizs, ételizesitő, kiskanálnyi piros paprika, petrezselyemzöld, tejföl. A marhahúst apró kockákra vágtam, megmostam és odatettem főni. A murkot (sárgarépát) és a petrezselyemgyökeret (fehérrépát) megpucoltam,… Tovább »

Babgulyás

Vasárnap egy spanyol deliben találtam ezt a gyönyörű , fekete szemes paszulyt (bab). Beáztattam felét még aznap este, csak még nem voltam határozott mit is készitsek belőle. Aztán eszembejutott a babgulyás…. Bár enni gyakran ettem, de én személy szerint sosem készitettem. Keresgélni kezdtem a receptek között, és mivel csülköt nehezebben tudtam volna beszerezni, ezért a… Tovább »

Karfiol leves

Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyem gyökér, 1 kisebb fehér hagyma, pirospaprika, olaj, ételizesitő, petrezselyemzöld. A vajgaluskához: 1 tojás, egy kanálnyi vaj, csipet só, liszt, amennyit felvesz. A karfiolt apró rózsákra bontom, a murkot és petrezselymet megpucolom, apró kockákra vágom, vagy lereszelem. A murkot a petrezselyemmel együtt olajban kissé megdinsztelem, szórok… Tovább »

Gulyásleves

A gulyáslevest kimondottan magyar különlegességként ismerik világszerte. Valóságos nemzeti jelképpé vált. A gulyásleves a „valódi” gulyás távoli rokona, elkészítési módja inkább a paprikásra, pörköltre hasonlít. Kimondottan a polgári konyha szülötte. Az akadémiai Nagyszótár szóanyagában1886-tól fordul elő állandó jelleggel. Egyre többször volt olvasható különböző forrásokban, a századfordulótól használata töretlen, s a gulyás alatt egyre inkább a… Tovább »

Tárkonyos húsgombóc leves

  Hozzávalók: 3 szál murok, 1 szál petrezselyem, kisebb zellergumó, 1 nagyobb krumpli, egy kis darab káposzta,1 db fehér hagyma, (amit utólag kidobok a levesből) ecetes tárkony, kis füstölt husi (nem kötelező), só, bors. A gombócokhoz: 3oo dkg darált hús, maréknyi rizs, só, bors. Az eresztékhez tejföl és egy tojássárgája. Két darab füstölt csontot odatettem… Tovább »

Tárkonyos fuszulyka leves

Találtam csülköt!!! Füstölt csülköt!!!! Kiabált utánam, vigyél haza, főzzél meg!!!:))))Igy került be egy szép fél kg-os csülök a fazakamba. A tarka szemes paszulyt beáztattam még este. Reggel odatettem a megmosott, felvágott csülköt főni. A fuszulykát mindig külön főzöm, hogy a gázak felszabaduljanak belőle.Mikor a fuszulyka félig megfőtt, leszűrtem, és áttettem a csülök mellé. Megpucoltam és… Tovább »

Zöldséges zöldborsó leves vajgaluskával

Ez a leves a gyerekek egyik kedvence, pontosan a zöldborsó miatt. Szeretik mert golyókhoz hasonlitanak, igy szivesen megeszik semmi unszolás nelkül. Az egy éves és nyolc hónapos kislányom is mindig örömmel kiált fel: góóóóóóóóóóóóóóóól!!!! Hozzávalók: 1 db sárgarépa, 1 db petrezselyemgyökér, fagyasztott vagy friss zöldborsó, kis olaj, egy evőkanál liszt, pirospaprika, zöldpetrezselyem. A galuskához vaj,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!