Mákvirág

Csirkés kolbászos jambalaya

Elteltek az ünnepek. Ideje összekaparnom magam, és nekifognom az idei hosszú listámat teljesitgetni. Van benne főzés, varrás, iskola, és sok egészség! Egy csúnya virus még Szilveszter előtt levert a lábamról, még mindig harcban állok vele. Mayát leverte a mandulagyulladás. Ketten ülünk naphosszat a kanapé tetején és ápolgatjuk egymást:). Emiatt gyors ételek kerülnek az asztalra. Ma… Tovább »

Csirkecomb tavaszi paellával

Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból… Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja,… Tovább »

Rizsleves

Napokban rizslevest készitettem egy régi recepet alapján, csak  kissé megdobtam a párom kérésére. Húst tettem bele…. Hozzávalók: 2o dkg marhahús, 2 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyemgyökér (fehérrépa), 1 hagyma, fél csészényi rizs, ételizesitő, kiskanálnyi piros paprika, petrezselyemzöld, tejföl. A marhahúst apró kockákra vágtam, megmostam és odatettem főni. A murkot (sárgarépát) és a petrezselyemgyökeret (fehérrépát) megpucoltam,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!