Mákvirág

Grillezett csirkemelles, könnyű saláta

Már nagyon kivántam egy könnyű, egyszerű második fogást, ami köret, saláta ès hùs is egyben.  Igy született a mai ebèd.  Hozzávalòk: 2 db kicsontozott csirkemell, 5 db közepes krumpli, 100 ml majonèz, 2 kiskanálnyi mustár, vegyes saláta.  A csirkemelleket sóztam, borsal izesitettem ès forrò grill sütőben megsütöttem. Hagytam kihűlni, majd vèkony szeletekre vágtam.  Közben megfőztem… Tovább »

Egyszerű hamburger

A mindennapos csomagolás sokunknak okoz gondot… Párommal eddig ez nem volt probléma, de most mivel munkahelyet váltott eléggé elgondolkodtató. Főként, mert nincs konyha, vagy legalább egy csendes hely, ahol nyugodtan, leülve lehetne enni.  Emiatt szendvics kinézetű, gyorsan bekapható, de laktató eledelt kell csomagolnom… Tegnap tortilla lapba csomagolt csipős mártásba bepácolt és grillezett garnéla rákot csomagoltam… Tovább »

Prosciuttoba tekert saláta

Néhány napja találtam ezt a receptet az interneten, és nagyon-nagyon megtetszett, főként azért mert párom bacon és prosciutto bolond, és a hütőben mindig van egy-egy doboz. Már kifogytam az ötletekből, és rendesen bacon undorom van… Azért ezt elkészitetettem vasárnap nevében előételnek, és nagyon szerettem… Hozzávalók 12 szelet prosciuttohoz: 3 kiskanálnyi oliva olaj, 2 kiskanálnyi borecet,… Tovább »

Garnélarák koktél

John Torode ausztrál chef, aki már 2o éve Londonban él, arra kérte  a Good Food Channel tv műsor szerkesztőit, kisérjék őt Ausztráliába, 2o különböző helyre, ahol főzni is fog. Ezt a receptet akkor készitette, felidézve azokat a recepeteket és izeket melyeket karrierje kezdetén készitett. Hozzávalók: a Marie Rose szószhoz: 1 tojássárga, 1 kiskanálnyi tárkonyecet vagy… Tovább »

Cukros saláta

Olyan nagy a kinálat, a csábitás…  Rengeteg, érdekesebbnél érdekesebb saláta receptet olvasunk, vásároljuk az önteteket, a drágábbnál drágább zöldségeket, keverünk, kavarunk… Elfeletkezünk közben a nagyon finom, dédnagyanyáink által is ismert klasszikus salátákról…. Nálunk a cukros saláta egy örök kedvenc marad. Hozzávalók: 1 közepes fej saláta, cukor, só, ecet, viz. Tetszés szerint tejföl és fokhagyma szár…. Tovább »

Saláta leves

És ime az örök kedvenc!!! Hozzávalók: 1 nagy fej saláta, 4 cikk fokhagyma, 4 szelet szalonna, 4 tojás, tejföl, só, ecet, cukor. A salátát vékony csikokra vágom és hideg vizben odateszem főni a megpucolt és apró kockára vágott fokhagymával együtt. Sózom.  Mikor a saláta már majdnem megfőtt, a szalonnát felkockázom, és egy palacsinta sütőben kiolvasztom…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!