Mákvirág

Tárkonyos krumplileves

 Hozzávalók: füstölt oldalas, vagy kaiser, 6 db nagyobb krumpli, 1 szál murok, egy szál petrezselyem, ecetes tárkony, só, tejföl, egy tojás, egy db fehér hagyma. Az oldalasról lefaragom a húst, apróra vágom és egy fazékban odateszem főni egy fehér hagymával együtt, melyet utólag kidobok. Én most kaisert és pár darab oldalast is főztem bele. Mikor… Tovább »

Tárkonyos húsgombóc leves

  Hozzávalók: 3 szál murok, 1 szál petrezselyem, kisebb zellergumó, 1 nagyobb krumpli, egy kis darab káposzta,1 db fehér hagyma, (amit utólag kidobok a levesből) ecetes tárkony, kis füstölt husi (nem kötelező), só, bors. A gombócokhoz: 3oo dkg darált hús, maréknyi rizs, só, bors. Az eresztékhez tejföl és egy tojássárgája. Két darab füstölt csontot odatettem… Tovább »

Tárkonyos fuszulyka leves

Találtam csülköt!!! Füstölt csülköt!!!! Kiabált utánam, vigyél haza, főzzél meg!!!:))))Igy került be egy szép fél kg-os csülök a fazakamba. A tarka szemes paszulyt beáztattam még este. Reggel odatettem a megmosott, felvágott csülköt főni. A fuszulykát mindig külön főzöm, hogy a gázak felszabaduljanak belőle.Mikor a fuszulyka félig megfőtt, leszűrtem, és áttettem a csülök mellé. Megpucoltam és… Tovább »

Tárkonyos leves grízgaluskával

A minap szembenéztem egy pici darab füstölt oldalassal. Ennyi maradt még a hazaiból. Gyorsan eldöntöttem a sorsát, levesbe főzöm. Tárkonyos levesbe.   Hozzávalók: egy kis darab füstölt csont, oldalas, vagy akár egy darab szalonna. Egy murok, egy petrezselyemgyökér, egy fehér hagyma, ecetes vagy friss tárkony, tejföl, egy tojás. Odateszem a husit főni, a vizbe dobok… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!