Mákvirág

Garibaldi diós kosárkája

Foglamam nincs miért  a Garibaldi diós kosárkája. Látom sok finom sütis recept fűződik a nevéhez, lehet ez is egy kedvence volt. Lényeg, hogy gyerekkoromtól igy ismerem, és mindig menekültem, ha anyukám ezt sütötte, mert nekem kellett töltögetni a kosárkákat. Persze most sem én sütöttem meg, benne volt a Karácsonyi meglepetés csomagban… Hozzávalók: 35 dkg liszt,… Tovább »

Omlós diós kifli

  Tegnap megérkezett a Karácsonyi csomag a szüleimtől, melyben két meglepetés süti is volt, persze közülük az egyik nagy kedvencem, a diós kifli. Elkészitése nem nehéz, mindenkinek szeretettel ajánlom. Aki egyszer megkóstolja, garantálom, ezentúl nem lesz nélküle Karácsony a Karácsony:). Hozzávalók: 28 dkg liszt, 1o dkg darált dió, 1o dkg porcukor, 2o dkg vaj, kiskanálnyi… Tovább »

Welsh cake

Ha már Wales-ben jártam, akkor kérdezősködtem a helyi  érdekességekről, illetve tradicionális ételekről, süteményekről. Meglepetésemre sok ilyen nincs… Közülük a legismertebb teasütemény, az úgynevezett “welsh cake” vagy “pice ar y maen”. Nagyon egyszerű az elkészitése, és nagyon finom is. Most is előszerettel fogyasszák a hagyományos délutáni teához. A recept generációról generációra szállt, semmi újitás és szépités… Tovább »

Lollipop

Most már egy jó ideje keresgélem a lollipop recepteket. Szeretnék egy olyant találni, vagy előállitani, amely nem túl édes, nem tartalmaz túl sok cukrot, túl sok vajat…. Túl sokat szeretnék egy olyan dologtól, aminek egy vékony boton kell megállnia a helyét:)) A napokban elkészitettem a piskótás vajast. Finom lett, de nem ezt keresem…. Hozzávalók: egy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!