Mákvirág

Grizgaluska levesekhez


Évekig nem sikerültek a galuskáim. Olyan kemények lettek mindig, hogy akár egy ablakot is betörhettem volna velük. Egy jó darabig nem is próbalkoztam, de mivel a párom nagyon szereti, megembereltem magam és úgy döntöttem nem hagyom magam legyőzni.
Azóta sikerül. Na jó, 90%-ban:)))
Hozzávalók:1 tojás, csipetnyi só, egy késhegynyi szódabikarbona vagy sütőpor, és griz (búzadara), 2 csepp olaj.

A tojást felverjük, hozzáadjuk a sót, szódabikarbonát, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a búzadarát. A massza nem legyen se kemény, se lágy.

Mindig külön főzöm. Forró vizbe szaggatom kiskanállal, és lefedem. Időnként kevés hideg vizet öntök rá, majd újra lefedem. Szépen megnőnek és pihe puhak lesznek. Mikor kész van leszűröm. Húsleveshez vagy tárkonyos leveshez tálalom.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!