Mákvirág

Enchiladas, az az töltött palacsinta

enchiladas jo

Az enchilada mexikói eredetű étel. Töltött kukorica tekercset jelent (tortilla), melyet paradicsomos chillis szósszal öntenek le. A tölteléket lehet variálni. Lehet darált csirke hús, marha hús, zöldség.

Nagyon egyszerű elkésziteni, és nagyon laktató.

 Hozzávalók: 5o dkg darált pulyka hús, 2 kisebb fej fehér hagyma, 4 cikk fokhagyma, olaj, só, bors, 6 db tortilla lap, 1 l paradicsomlé, chilli paprika, vagy csipős szósz, tejföl, reszelnivaló sajt, egy mozarella golyó, friss koriander.

 A hagymákat megpucolom, apróra vágom. Az egyik hagymát a paradicsomszószhoz, másikat meg a húshoz használom.

Egy serpenyőben felhevitek egy kevés olajat, hozzáteszem az egyik hagymát és a darált húst. Beletörök 2 cikk fokhagymát, sózom, borsozom. Fehéredésig piritom, és hozzáteszek egy kis maréknyi apróra vágott koriandert.

Egy másik edényben megpiritom kissé a hagymát, hozzátöltöm a paradicsom levet, sózom, beltöröm a 2 cikk fokhagymát, chilli port teszek hozzá.

A tortilla lapokat egyenként megkenem paradicsomszósszal, a közepükbe teszek egy jó nagy kanál tejfölt és darált húst, melyet úgy osztok el, hogy mind a hat lapba egyformán jusson. Palacsintaszerűen feltekerem őket. Egy hőálló edénybe öntöm a paradicsomszószt és szépen sorban belefektetem őket. A mozarella karikát apróra szaggatom és megszórom vele, majd jó sok sajtot reszelek a tetejére.

Előmelegitett sütőben kb. 3o percet sütöm mig a sajt szépen rá nem olvad!

Guacamole-val (http://makviragesmakvirag.blogspot.com/20) és tortilla chipssel tálaltam.

 

enchiladas jo2

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!