Mákvirág

Spárga

Nagyon nagy kár hogy sok zöldségféle nem igazán elterjedt hazánkban, vagy nagyon drága. Ide tartozik a spárga is.

asparagus

A zöldségek királya, a királyok zöldsége – így nevezik a spárgát. Magas vitamin tartalmú növény. Tartalmaz káliumot, mágnéziumot, vasat, C vitamint, B vitaminokat, illetve ásványi anyagokat.
Érdemes kipróbálni. És gyakrabban fogyasztani. Lényeges hogy forró, lobogó vízben főzzūk 1o-15 percet, kevés sóval. Hideg vizzel öntsūk le, így megtartja a színét, vagy helyezzünk a főzővizbe pár szelet citromot. A zöld spárgának csak a fás végét kell levágni, és megmosni. Nem szükséges pucolni.
Gyakran készitem, több változatban.

asparagus-wrapped-in-prosciutto

Szoktam baconba csavarni és sajttal megszórni. Prézlivel és sajttal megszórni és lerben kicsit megpiritani. Rizzsel vagy rizzottoval, vagy csak simán tálalom.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!