Ezt a “túl zöld” levest, ahogy a fiam mondja, nem készitem túl gyakran, pedig kellene. Tudatában vagyok rákmegelőző hatásáról, dús vitamin tartalmáról, de mivel “túl zöld”, nehezen fogadják el a gyerekek.
Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 2 közepes krumpli, 3 cikk fokhagyma, só. Tálaláshoz reszelt sajt, croutonok.
A brokkolit rózsaira szedem, megmosom, a fiatalabb szárát is felvágom. A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A fokhagymákat szintén. A zöldségeket odateszem főni, kb. másfél liter vizben, sóval izesitem. Ha úgy érzem nem elég fokhagymás még török bele, vagy port teszek hozzá. Szeretem a fokhagyma pikáns izét a brokkolival. Mikor minden megfőtt, összeturmixolom, kevés tejfölt kavarok hozzá. És kész is. Sajtot reszelek rá és croutonokat szórok a tányérokba.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: