Mákvirág

Zöldborsó főzelék

Szeretem a változatos köreteket, lehet az saláta, laskás saláta, krumpli, rizs, vagy akár főzelék is. Lényeg az, hogy kétszer egy héten nem készitek egyformát.
Igy lett ma a sült sonka mellé zöldborsó főzlék. Ami persze nagyon egyszerűen és főleg gyorsan készül.
zoldborso fozelk
Hozzávalók: 1 kisebb fej fehér hagyma, 3oo dkg zöldborsó, olaj, pirospaprika, só, kisebb kötés petrezselyemzöld, liszt, tejföl.
A hagymát megpucolom, apróra vágom, egy kanálnyi olajban megdinsztelem. A hagymához mindig teszek egy csipetnyi sót, igy kijön a leve és nem ég oda. Pirospaprikát teszek hozzá. Hozzáteszem a zöldborsót és felöntöm annyi vizzel, hogy épp lepje el. Kb. 15 perc alatt megfő. 3-4 kanál tejfölt elkavarok csomómentesre egy kanálnyi lisztettel és hozzákavarom. Még egy keveset főzöm, mig a szósz kissé megvastagszik.
Apróra vágott petrezselyemzöldet teszek hozzá és melegen tálalom.
Persze a sok goooool a gyerekeknél is mindig bejön.
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!