A legfinomabb grillnek való paprika, a kápia. Mivel vastag a húsa és magas a cukortartalma, sütve még izletesebb, zamatosabb.
Szerencsére Angliában a zöldség olcsó, szezontól függetlenül, igy bármikor, bármi elkészithető. Igy elég gyakran készitem frissen a sült kápia salátát is.
Hozzavalók: személyenként két paprikát szoktam számolni, só. A saláta levéhez cukor, só, ecet, viz.
A paprikát megsütöm, és mikor szépen megsült egy tálba teszem, lesózom és letakarom. Mikor kihűl, sokkal könnyebben lehet pucolni.
Elkészitem a saláta levét. Az ecetet összekavarom a cukorral, sóval, mikor feloldódott, felöntöm vizzel. Salátákhoz nem szeretek mennyiséget irni. Annyira egyéntől függ. Van aki sósabban, ecetesebben, vagy cukrosabban szereti…
Hozzáteszem a megpucolt paprikákat, pár csepp olajat teszek hozzá.
Néha vágok bele, egy cikk fokhagymát is. Nagyon finom!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: