Mákvirág

Csirkemell thai módra

Szeretem a thai, vietnámi, kinai konyhát. Szeretem a félig főtt zöldségeket, a szószokat.
Ennek az ételnek a thai neve “Ghai pad grapow”. Egy egyszerű és valóban nagyon finom változat, melyet a Hairy Biker’s Ázsiai kalandok cimű könyvében talaláltam. Persze kicsit átváltoztattam, mert nem volt minden hozzávalóm itthon, illetve nem készitettem csipősen a gyerekek miatt.
Sokszor fennakadok egy két hozzávalón, de próbálom helyettesiteni valamivel, vagy kihagyom  Igy persze nem lesz eredeti a recept, de szerintem az a lényeg, hogy izlésünknek megfeleljen.
Hozzávalók: 2 kiskanálnyi oliva olaj, (eredetileg 2 kiskanál földimogyoró olaj), 4 kisebb darab fehér hagyma vagy 8 db salotta hagyma, 4 darab csipős paprika, 6 cikk fokhagyma, 6oo dkg csirkemell, citromfű, (4 db kaffir zöldcitrom levél), pár db zöld paszuly (akár fagyasztott is), 6 kiskanálnyi thai hal szósz, 1 kiskanálnyi szója szósz, és egy csokor bazsalikom.
Ehhez a recethez jár szósz is, melyet nam la priknek neveznek. Eddigi tapasztalataim szerint több ételhez is felszolgálják, és a vietnámi konyhában is találkoztam ehhez hasonlóval.
Hozzávalók: 1 db piros és egy darab zöld csipős paprika kimagozva, és nagyon finomra vágva, 1 salotta hagyma, 75 ml thai hal szósz.
Az olajat felhevitjük, és hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és csipős paprikát. Dinszteljük kb 6 percig lassú tüzön, vigyázva ne égjen meg.
Beletesszük az apró kockákra vágott csirkemellet, és addig piritjuk, mig meg nem barnul. Hozzáadjuk a citromfüvet, hal szószt, és a paszulyt. Pár percig főzzük, mig a paszuly kissé megfő, de még mindig ropogós. Ráöntjük a szója szószt és belekavarjuk a friss bazsalikomot. Bevallom, én kihagytam a bazsalikomot….
Rizzsel tálaljuk, és a szószt kináljuk mellé.
Nagyon friss, finom, laktató.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!