Lehet elegánsnak nyilvánitott leves is, lehet a szegények levese is. Lényeg hogy nagyon finom. Több helyen ettem, mindegyik változatot nagyon szerettem. Miamiban a Marriot hotelben nagyon sósan készitették, a hajón nagyon fekete volt a leve, Arubában tökéletes. Az alapiz egyforma volt mindenhol.
Hozzávalók 4 személyre: 6 közepes fehér hagyma, só, bors, marhaleveskocka, vaj, babérlevél. Tálaláshoz piritós kenyér és sajt.
A hagymákat megpucolom és karikára vágom. Vajban piritom bő negyed órát, mig a hagyma meg nem barnul. Sokan ezen a ponton hozzátesznek egy pohárnyi fehér bort és párolják kb. 5 percig mig az alkohol el nem párolog. Én, amikor a hagyma megbarnul, hozzáadok 2 marhaleveskockát, 4-5 babérlevelet, megszórom borssal jól összekavarom majd vizzel felöntöm. Főzöm 45 percet, ha kell még sózom.
Mikor tálalásra kerül a sor, a levest hőálló tálacskákba merem, kenyeret piritok, a levesre teszem. Finom sajt szeleteket helyezek rá, és előmelegitett sütőben addig melegitem mig a sajt meg nem olvad.
Tapasztalatom, hogy a levest jó ha melegen, majdnem forrón teszem a tálikokba, ugyanis sok fajta sajt hamar olvad, a levesnek a hőálló edényben nincs ideje felmelegedni, és a sajt túlságosan rásül.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: