Mákvirág

Fettuccini csirkével és gorgonzola szósszal

fettuccini csirkevel

 Hát legyen egy kis olasz is…. A receptet Gino olasz receptes könyvében találtam, melynek szép olasz neve: Fettuccine con pollo e gorgonzola. Hát nem szép? Fettuccine csirkével és gorgonzola szósszal.

Annyit hagytam ki a receptből, hogy nem pároltam meg a csirkét 1oo ml fehér borban, de anélkül is nagyon finom lett.

Hozzávalók: 3 kanál oliva olaj, 3oo dkg csirkemell vékony csikokra vágva, (1oo ml száraz fehér bor), 3oo ml főzőtejszin, 25o g gorgonzola sajt apróra vágva, 3 kiskanálnyi apróra vágott snidling, 5oo g fettuccine laska (tészta), só és bors.

 Az olajat felhevitettem, hozzátettem a csirkemellet, és addig sütöttem, mig szép aranybarna lett. (aki borral szeretné, most hozzáteheti a 1oo ml bort, és párolja 2 percet, mig az alkohol elpárolog).  Az apróra vágott sajtot és tejszint hozzáöntöttem a mellhez, addig kavargattam, mig a sajt megolvadt.

Közben odatettem a laskát (tészta) főni. Az apróra vágott snidlinget összevegyitettem sóval és borssal.

A megfőtt laskát belekavartam a csirkés sajtos szószba, és megszórtam a snidlinggel.

Azonnal tálaltam.

Kiváló ebéd vagy vacsora.

Laktató és elegáns.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!