Mákvirág

Karfiol leves

karfiol leves

Hozzávalók: 1 közepes karfiol, 1 szál murok (sárgarépa), 1 petrezselyem gyökér, 1 kisebb fehér hagyma, pirospaprika, olaj, ételizesitő, petrezselyemzöld.

A vajgaluskához: 1 tojás, egy kanálnyi vaj, csipet só, liszt, amennyit felvesz.

A karfiolt apró rózsákra bontom, a murkot és petrezselymet megpucolom, apró kockákra vágom, vagy lereszelem.

A murkot a petrezselyemmel együtt olajban kissé megdinsztelem, szórok rá egy kis pirospaprikát, majd vizzel felengedem. Beledobom a hagymát egészben, utólag kidobom. Hozzáteszem a karfiolt. A karfiol hamar megfő. Mielőtt teljesen megfőne, beleszaggatom a vajgaluskát.

Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!