Nagyon ritkán vásárolok disznóhúst, főként a gyermekek miatt. Többnyire csirkét, pulykát, ritkán fürjet, halat.
A változatosság kedvéért a hétvégén gyönyörű karaj szeleteket vásároltam. Feléből grill készült, másik feléből ma hagymás szeleteket készitettem. Szeretem, mert jó zaftos, izletes.
Hozzávalók (2 személyre): 4 szelet karaj, 4-5 db fehér hagyma, olaj, só, bors.
A szelteket megmosom, kipotyolom, sózom, borsózom. A hagymákat megpucolom, szeletekre vágom, és olajban megdinszelem. Hozzáteszem a hús szeleteket, felöntöm vizzel és lefedem. Ha kell, még vizet öntök rá. Amikor a hús megpuhult, kész is van.
Laskával (tésztával) és savanyúsággal tálaltam.
Egyszerű, gyors, izletes. Mig megfő lehet mellette vasalni is, én ezt tettem:))
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: