A muzsdéj a román konyha legfinomabb fokhagymás öntete. Erdélyben és egész Románia területén vendéglőkben is kínálják sült hal, puliszka, pacal leves és grillezett húsok mellé. Aki egyszer megkóstolja, biztos minden grill party vagy grill csirke mellett főszereplőként kezeli.
Van sima, tejfölös, joghurtos változata. Nekünk a kedvencünk az egyszerű muzsdéj.
Hozzávalók: 1 nagy fej fokhagyma, evőkanálnyi olaj, pirospaprika, ételízesitő, víz.
A fokhagymát cikkekre bontom, megpucolom és fokhagyma törőn áttöröm. Egy tálkába teszem. Az olajat felhevítem és ráöntöm, jól összekavarom. Hozzáadok egy kiskálnyi piros paprikát és ételízesítőt ízlés szerint. Vigyázok a pirospaprika ne legyen csomós. Annyi vizzel öntöm fel, amennyire sűrű vagy leveses szeretném hogy legyen. Ugye a leve is nagyon finom.
Itt a nyár. Kezdődnek a grill partyk. A sült pisztráng. Próbáljátok ki bátran. Nem bánjátok meg!!!!
Kommentek