Mákvirág

Pavlova mangóval

Angliában az 195o-es évekre jellemző volt az utcai party. 1953-ban megkoronázták II Erzsébet királynőt és 1977-ben volt az Ezüst Jubileum. Mindkettő kiváló alkalom volt  a lakosság közös ünneplésre.

A party-kon ilyenkor többek között csipős kolbász tekercseket, spárgás és baconos quiche-t, pimms punchot, Pavlovat szolgáltak fel.

1953-ban végre a tojás élelmiszeradag megszűnt, és megvásárolhatóvá vált az igazi tejszin…. A Pavlova két fő kelléke.

Gyerekkori barátnőm is Londonban él. Sajnos ritkán találkozunk, de szerencse a technológiával, ha tehetjük naponta beszélgetünk. Tegnap este idecsaltam, persze aludni is, legyen időnk jól kidumálni magunkat. Terápia volt mindkettőnknek.

Neki adottsága  a torta készités, diszités, igy ma megkértem készitse el a hires Pavlovat, amivel már elég régóta szemezem… Nagyon finom lett!!!

pavlova

Hozzávalók: 8 tojásfehérje, 4o dkg porcukor, 2 evőkanál ecet, 1 nagyobb érett mangó, 6oo ml tejszin, 1o szem eper, málna, pár mentalevél, csipet só.

A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verte egy mixer segitségével, hozzátette az ecetet, és nagy adagokban a cukrot folytonos kavarás mellett. A hab nagyon keménnyé kell váljon.

Egy tepsibe helyezett egy sütőpapirt, egy kört rajzolt rá. Ebbe a körbe helyezte a hab felét, elsimitotta mint egy tortalapot. A hab másik felét zacskó segitségével rányomogatta. Előmelegitett sütőben, 14o fokon sütötte, kb. 1 óra és 4o percet. ( vagy addig, ameddig egy tűt beleszúrunk és tisztán jön ki).

Addig hagyta a lerben ameddig teljesen ki nem hűlt, kb. 2 órát.

Közben felverte a tejszinhabot. A mangót megpucolta, apró kockákra vágta. Az epret felszeletelte. Friss mentaleveleket tépkedett.

A kihűlt hab tetejére kente a tejszinhabot, rászórta mangot, epret helyezett rá, málnát és a mentaleveleket.

Isteni!!!!!!!!!

pavlova3

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!