Egy igazán nagyon finom újkrumpli salátát készitettem ma. Ha a párom azt mondja valamire elsőre, hogy ez nagyon finom, akkor az úgy van:)))
Hozzávalók: 1 kg apró szemű újkrumpli, 1 evőkanálnyi olaj.
Az öntethez: 15o ml tejföl, egy kis csokor friss tárkony, ha van, én nem találtam, és kimaradt. Egy kis csokor petrezselyem, fél citrom leve.
A krumplikat megmostam és lefedve 5 percig főztem, mig egy kissé megpuhultak. Leszűrtem a vizet, kettévágtam őket majd egy nagy tepsibe helyeztem. Meglocsoltam az olajjal, sóztam. Előmelegitett sütőben kb. 45 percig sütöttem, ameddig aranysárgák nem lettek.
Közben egy tálban előkészitettem az öntetet, vagyik a tejfölt összekevertem az apróra vágott petrezselyemzölddel, citromlével. Majd belekavartam a megsült krumplit.
Ideális lenne 24 órát hütőben tartani, Sajnos nekem erre nem volt időm…. Sült csirkecombbal fogyasztottuk.
Mondanom sem kell, hogy fenséges volt!!!!
Szerintem is nagyon finom lesz. Ma kèszitettem egy másfajta krumpli salátát, ugyancsak görög joghurttal. Ma mindenkèpp leirom. Nagyon finom lett az is!!!
Kati, ma csirkecombot sutok es elkeszitem az ujkrumplis salatadat azzal a variacioval, hogy a tejfolt ( ami itt nem talalhato )gorog feher joghurttal helyettesitem, a tarkonyt pedig ujhagyma apro karikakra vagott szaraval. Szerintem nem lesz rossz…