John Torode ausztrál chef, aki már 2o éve Londonban él, arra kérte a Good Food Channel tv műsor szerkesztőit, kisérjék őt Ausztráliába, 2o különböző helyre, ahol főzni is fog. Ezt a receptet akkor készitette, felidézve azokat a recepeteket és izeket melyeket karrierje kezdetén készitett.
Hozzávalók:
a Marie Rose szószhoz: 1 tojássárga, 1 kiskanálnyi tárkonyecet vagy fehérborecet, 1 kiskanálnyi Dijon mustár, csipetnyi paprika, 25 ml növényi olaj, 25 ml oliva olaj, 1-2 kiskanálnyi ketchup.
a garnélarákhoz: 1 kis fejes saláta, melynek külső leveleit leszedegettem, és félretetettem a tálaláshoz. 12 db. nagyobb garnélarák, csipetnyi kakukkfű vagy csombort, 1 db. piros csipős paprika, kimagolva és apróra vágva, citrom a tálaláshoz.
A szósznak való összetevőket egy tálba tettem, kis sót adtam hozzá és addig mixereztem, mig egy szép rózsaszinű szószt nem kaptam. Egy másik tálba összekavartam a nagyon apróra vágott salátát, a csomborttal, chilli paprikával és a megfőtt rákokkal együtt. A rákokat ha nem előfőzve vesszük, akkor csak pár percig sós vizben kell előkésziteni.
A félretett saláta leveleket egy tányérba helyeztem, beletettem a rákos salátát, majd meglocsoltam a szósszal. Citrommal tálaltam.
Meglepetésnek szántam páromnak ebédre. Én csak a szószt kóstoltam meg (nem szeretem a tengeri herkentyűket), ami nagyon finom volt, és minden bizonnyal más salátához is használni fogom öntetnek.
A meglepetésből meg az lett, hogy a párom korábban ért haza mint számitottam, és tizóraiként felfalta az egészet:)))
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: