Mákvirág

Csirkecomb tavaszi paellával

Friss, finom, könnyű. Egy jó kis recept a Good Food-ból…

csirkes paella

Hozzávalók: 4 db felső csirkecomb, a bőrét rajta kell hagyni, 2 kanál liszt, 3 kanál oliva olaj,1 csészényi rizs (hosszúszemű vagy paella rizs), 2 apróra vágott hagyma, 3 vékony szeletkére vágott cikk fokhagyma, 1 kávéskanályni piros paprika, 2 csipetnyi sáfrány, 2 citrom leve és héja, 1 l húsleves, 1o dkg zöldborsó és 1o dkg szemes zöldbab, kis csokor menta és petrezselyemzöld apróra vágva.

A lert előmelegitettem 18o fokra. A csirkecombokat megsóztam, és megforgattam a lisztbe. Egy wokba egy kanál olajat öntöttem, és addig sütöttem a combokat, mig szép aranysárgák nem lettek. Ezután áthelyeztem őket egy jénai tálba, és a lerben (sütőben) tovább sütöttem, kb. 4o percet.

A wokba öntöttem a megmaradt olajat, a hagymát és fokhagymát, megdinszteltem. Belakavartam a rizset, a pirospaprikát, a sáfrányt, a citromok reszelt héját és a húslevest. Időnként megkavartam. Amikor a risz félig megfőtt, beletettem a zöldborsót és a zöldbabot. Csak egy citrom levét csorgattam bele, amikor teljesen megfőtt döntöttem el, hogy a másik citrom levet is adjam hozzá vagy sem… Beleszórtam a vágott zöld fűszereket is.

Kivettem a csirkecombokat, a rizsre helyeztem őket, és melegen tálaltam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!