Mákvirág

Londoni rudak

Szász Mártonné Bene Ilonka, magyarrégeni, erdélyi református lelkészné irta az Erdélyi konyha cimű szakácskönyvet 1928-ban, melyet május 19-én adták ki először. Nagyon sok finom sütemény és étel receptet találatam benne. Többek között a Londoni rudakat is.

londoni rud

Hozzávalók: 21 dkg liszt, 14 dkg vaj, 1o dkg porcukor, 4 tojássárga, 1 citrom reszelt héja.

Ezeket a hozzávalókat egy deszkára tettem, jól összegyúrtam, kiseritettem, és egy jól kivajazott, lisztezett tepsibe tettem. Félkészre sütöttem.

Mig sült  a 4 tojásfehérjét kemény habbá vertem 2o dkg porcukorral, 14 dkg apróra vágott mandulával. Az eredeti recept apróra vágott dióval van.

Kivettem a félig sült tésztát (süteményt), megkentem eper kocsonya lekvárral. Lehet bármilyen lekvárral kenegetni. Rátettem a keveréket és szeletelt mandulával megszórtam. Majd visszatettem és készre sütöttem.

Vékony szeletkékre, rudacskákra vágtam.

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!