Ime egy másik nagy családi kedvenc!!! Gyakran készitem, főként nyáron. Lehet köretként tálalni sültek, bécsi szelet mellé, lehet finom vacsora…
Hozzávalók: krumpli, só, cukor, ecet, viz, majonéz, 1 nagy fej hagyma.
A krumplit megfőzöm sós vizben. Készitek egy finom ecetes – cukros vizet, akár egy cukros salátának. Amikor a krumpli megfőtt és kihűlt, megpucolom, kockákra vágom és beleteszem az ecetes vizbe, a megpucolt és szeletelt hagymával együtt.
Igy hagyom 1-2 órát,mig a krumpli jól megszivja magát az ecetes lével. Hütőben tartom. Tálalás előtt kiveszem, a lének háromnegyed részét leöntöm, és 3-4 evőkanálnyi majonézt kavarok hozzá.
Csak sima ecetes lében is hagyhatjuk. Mi mindig az ecetes krumplit tálaljuk köretként a báránysült mellé. De majonézzel még finomabb. Lényege, hogy hideg legyen!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: