Mákvirág

Epres csokikrém

Willie Hartcourt-Cooze “Willie csokoládé gyárja”  (gondolom ez lehet a magyar cime) cimű könyvét kölcsönöztem a  könyvtárból a minap. Én személy szerint nem vagyok csoki rajongó, de a receptek, öntetek úgy néznek ki, hogy az embernek csak folyik a nyála ahogy rájuk néz, ha szereti, ha nem… És nem a mai pompás, diszes, agyoncicomázott édességekről beszélek. Én mindig az egyszerűség hive leszek. Az is voltam….

Itt a fagyi szezon, a fagyigépem naponta burrog, hol gyümölcsös, hol vaniliás, csokis, karamelles, joghurtos fagyi kerül a gyerekek elé. Persze erre öntet is kell, és kis cukorka. Nagyon örültem az öntet recepteknek. És ha már a csokis Pavlovát is készitettem ….hát kavartam egy csokis epres krémet is. Hűtőben eláll mindkettő. Egy darabig elvagyok látva.

epres csoki

Hozzávalók: 25 dkg eper, málna vagy áfonya, 1o dkg barna cukor, 2 kiskanálnyi viz, 12.5 dkg kakaó.

A választott gyümölcsöt egy blender segitségével összetörtem. Aki nem szereti az apró magokat, egy sűrű szita segitségével eltávolithatja.

Egy kis lábosban a cukrot a vizben felolvasztottam. Hozzátettem a kakaót, majd lassú tüzön addig kevergettem, mig krémessé nem vált. Levettem a tűzről, és lassan belekavartam a gyümölcs pépet. Egy befőttes üvegbe töltöttem, és amikor kihűlt a hűtőbe tettem.

Tálalható sütemények mellé, öntetnek, bevonóként lehet használni.

Az enyém attól lett ennyire fekete, mert muscovádó cukrot használtam. Ize édes savanykás, nagyon finom!!!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!