Mákvirág

Virsli tehéntúrós spirálban chilliszósszal

tekert virsli

Ennek a receptnek az-az  érdekessége, hogy tésztája  tehéntúróval készül. Kiváló vendégváró, és nagyon jól passzol a foci meccsek izgalmában elfogyasztott sörök mellé:)))

Hozzávalók: 1 vaj, 25 dkg tehéntúró és liszt amennyit felvesz, só.

A hozzávalókat összegyúrtam, majd kiseritettem és vékony csikokra vágtam. A  csikokat feltekertem a virslire. Vajazott, liszttel megszórt tepsibe helyeztem őket, megkenegettem egy felvert tojással és sajtot szórtam rájuk.

Előmelegitett sütőben kb. 25 percet sütöttem, mig szép aranysárgák nem lettek.

Közben készitettem mellé chilliszószt.

Hozzávalók: 1 kiskanálnyi mogyoró olaj, 6 cikk apróra vágott fokhagyma, 2 apróra vágott kisebb hagyma, 4o dkg paradicsom, ez lehet konzerv is, 1o dkg nagyon csipős chilli paprika, 1 kiskanálnyi hal szósz (fish sauce), 3 kiskanályni borecet, 3 kiskanálnyi cukor. Ha friss paradicsomot használunk, akkor a héját húzzuk le. Én ezt használtam, ezért lett a szósz kissé sápadt.

Az olajat felhevitettem és megpiritottam benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzátettem a paradicsomot és apróra vágott chilli paprikákat. Belekavartam a hal szószt, a borecetet, a cukrot és hagytam összefőni, majd lezártam a tüzet és hagytam hűlni. Mikor teljesen meghűlt, átturmixoltam.

Kis üvegbe tettem,  pár napig a hűtőben eláll. Na de szerintem a foci bajnokságnak köszönhetően nem éri meg a pár napot:))). A virsli tekercsek sem tartottak több mint 15 percet…

tekert virsli2

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!