Felfedeztem egy nagyon jó blogot. Legalábbis nekem nagyon tetszik. Kevin Lynch a szerzője, és imádom, ahogy a zöldségek sütési, főzési módszereit kiaknázza. Példának veszem a karfiolt, ami neki egy személyes kedvence, és remek recepteket készit belőle. Az ő receptje szerint készült a mai ebédünk (http://www.closetcooking.com/2014/03/roasted-cauliflower-and-mushroom.html) , én személy szerint a tiz ujjamat megnyaltam… És innen lesz a holnapi is…. :)).
Hozzávalók: 1 kisebb karfiol, pár darab csiperke gomba, 1 kanálnyi oliva olaj, só és bors, fettuccine (spagetti, vagy bármilyen más kedvenc tészta), 5-6 szelet pancetta vagy bacon, apróra vágva, 1 cikk fokhagyma, 2 tojás, fél csészényi reszelt parmezán sajt, 1 kisebb csokor petrezselyemzöld apróra vágva. A karfiolt rózsáira szedtem és kettévágtam, a gombát nagyobb darabokba szeleteltem.
Sütőpapirral bélelt tepsibe helyeztem a zöldségeket, meglocsoltam az oliva olajjal és sóztam, majd előmelegitett sütőben kb. 3o percig sütöttem, mig karamelizálódtak. Néha átforgattam.
Az apró kockára vágott pancettát megsütöttem, majd kiszedegettem. 3o másodpercig forgattam a hátramaradott zsiradékban az apróra vágott fokhagymát. Ha túl sok zsiradékot hagy a pancetta vagy a bacon, akkor öntsük le, csak egy kiskanányit hagyjunk a fokhagymának. A tojásokat felvertem és összekavartam a sajttal és a petrezselyemzölddel. Közben megfőztem a tésztát. Mikor leszűrtem, nem öntöttem el az egész levét, szükség esetén ezzel a főzőlével kell pótolni, hogy krémes legyen a tésztánk. Ezek után csak annyi maradott hátra, hogy mindent összekavarjak. A forró tésztát a tojásos, sajtos öntettel, folytonos kavarás közben, majd a karfiolt a gombával. Ebben a fázisban kell eldönteni, hogy pótolni kell vagy sem a főzőlével. Nem szabad száraznak lennie, jó krémes állaga kell legyen!
Jó étvágyat!!♥
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: