Mákvirág

Tortellini leves

Mai levesem szintén Kevin Lynch-től származik, sőt a második fogásom is…. A leves nagyon finomra sikerült, másodikról nem fogok beszámolni:)). Persze a levesen is változtattam kicsit, de csak nagyon kicsit… gyerekek miatt nem tettem bele chillit és az oregáno helyett zöldpetrezselymet használtam.

tortellini leves

Hozzávalók: 1 kanálnyi olaj, 1 apróra vágott hagyma, 3 cikk összetört fokhagyma, 1 kiskanálnyi chilli paprika (én ezt utólag tettem a tányérba, a gyerekek miatt nem főztem bele), 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 kiskanálnyi őrölt kömény, 25 dkg pulyka vagy marha darálthús, másfél l húsleves vagy marhaleves, 1 vörösbab konzerv, 1 apróra vágott paradicsom konzerv , 1 kiskanálnyi oregáno (én petrezselyemzöldet használtam), egy tasak sajtos tortellini, só, bors.

A sok hozzávalóból első látásra bonyorultnak tűnik az elkészitése, közben meg nagyon egyszerű a recept, és laktató.

Először az apróra vágott hagymát megdinszteltem, majd hozzáadtam a fokhagymát, őrölt köményt, (chillit), pirospaprikát, és pár percig folytonos kavarás között tovább dinszteltem. Beletettem a darált húst, az én esetemben pulykát, és addig főztem, mig a hús ki nem fehéredett, kb. 8 perc. Felöntöttem a húslevessel. Beletettem a lecsorgatott babot, a paradicsom konzervet, a petrezselyemzöldet és a tortellinit. Izesitettem, és amikor a tortellini megfőtt, lezártam.

Tálaláskor tejfölt és reszelt sajtot tettem a tányérokba.

Melegen ajánlom!!!:))

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!