Mákvirág

Puttanesca csirkecombbal

A puttanesca régi kedvencünk, és mégsem készitem nagyon gyakran, mert ugye eredetileg hús nélkül készül… és egy férfi embernek, legalábbis az enyémnek, a legkedvencebb zöldsége is a hús:).

Gondoltam egyet, és úgy döntöttem, hogy most összekötöm a kellemeset a hasznossal. Puttanescát készitek husival.

puttanesca

Hozzávalók: 4 db csirke felsőcomb, 6 cikk fokhagyma, 3 nagyobb paradicsom meghámozva és felkockázva (vagy egy 4oo g-os konzerv), száraz fűszerkeverék: oregano, bazsalikom, majoránna, vagy friss bazsalikom. Kapri bogyó, oliva olaj, reszelt parmezán a tálaláshoz.

A fokhagymát megpucoltam, vékony szeletekre vágtam, és kb. 2 kanálnyi forró oliva olajban kissé dinszteltem. Kb. 1 perc, nem szabad hagyni hogy megégjen. Ezek után hozzátettem a felkockázott paradicsomokat. Sóztam.

A csirkecombokat megmostam, lecsorgattam a  viztől, megszórtam a száraz fűszerkeverékkel és grillen sütöttem, addig mig szépen meg nem pirult mind a két fele, de nem sült át egészen.  Ekkor áthelyeztem őket a paradicsomos szószba, és lefedve kb. 2o percet főztem.

Közben megfőztem a tésztát. Ugye ezt készitik spagettivel, linguinivel stb. Nekem már legalább 5 zacskó tésztám volt megkezdve, igy azt főztem ami éppen a kezembe akadt.

Mikor a hús elkészült, kapri bogyókat kavartam bele. Ajánlott oliva bogyóval bolonditani (én kihagyom, személyes okok miatt:).

Mikor minden megfőtt nem maradt más hátra, csak hogy tálaljam. Megszórtam reszelt parmezánnal, és kész is volt a fenséges ebéd!!!!

Aki szereti a csipőset, nyugodtan szórhat chilli paprikát a szószba. Isteni!!!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!