Vasárnapi ebéd mindig gondot okoz, olyan szempontból, hogy mindig valami rendkivüli finommal szeretnék előrukkolni. Kiskoromtól úgy szoktam meg, hogy a vasárnap az ünnepnap. Együtt a család.
Régebb ugye vasárnap csak templomba jártunk, aztán haza. Finom ebéd és utána családi közös program. Kirándulás, vagy lustálkodás. Azóta változtak a dolgok, de nem árt, ha a hagyomány megmaradt. Gyerekeink hátha majd szerencsésebbek lesznek. Nem rohannak vasárnap is dolgozni. És a családnak szentelik majd hétvégüket. Próbálom az értékeket beléjük táplálni. Mert tanitani nem lehet….
Templomot itt is találtam, nem hetente, de azért eljárunk. Ők szeretik, én feltöltödöm. De amint belépek a ház ajtaján, kezdődik ugyanaz a vasárnapi rohanás. Gyorsan tálalni, enni, párom megy is dolgozni…. remélem nem sokáig…
Ma gondoltam bepácolok reggeliben pár csirkecombot, igy mig azok pihengetnek a hütőben, van időm sütni is, aztán a párom szülinapi tortája és az almás süti között beszöktetem majd a sütőbe.
Jól sikerült a terv. Minden időre elkészült, és finom lett.
Hozzávalók: 8 db. csirkecomb, 3 kiskanálnyi szójaszósz, egy zöldcitrom leve, 3-4 cikk fokhagyma összetörve, 2 kiskanályni őrölt kömény, 1 kiskanálnyi pirospaprika, 1 chilli paprika (aki csipősen szereti). Akinél nincs kéznél szójaszósz, pótolhatja olajjal, és vegetával izesitse. Én eddig mindig igy készitettem, most a szója volt az újitás.
Ezzel a keverékkel jól bedörzsöltem a combokat és a hütőbe helyeztem kb. 3 órát. Készithető egy nappal is sütés előtt. Minél jobban magába szivja a citrom levét, annál puhább lesz.
Ezek után csak a sütés marad hátra. Én jénaiban szoktam. Lefedem, majd amikor látom a hús megpuhult, kifedem és megsütöm. Kb. 3o percet összesen.
Büszke vagyok magamra, finom lett! Bulgur salátával (https://makviragesmakvirag.cafeblog.hu/2014/01/19/bulgur-salata/) tálaltam!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: