Nagyon egyszerű lazacfasirt receptre bukkantam a napokban. Gyorsan el is készitettem és ahogy sejtettem a gyerekek nagyon szerették, bár amúgy nem igazán hal imádók.
Hozzávalók: 1 lazac halkonzerv (213 g), 2 kanálnyi kenyérmorzsa, lehetőleg friss kenyérből, 2 szál zöldhagyma apróra vágva, 2 teáskanálnyi ketchup, 1 mokkáskanálnyi citromlé, 1 teáskanálnyi majonéz, 2 teáskanálnyi liszt, só, bors és 2-3 kanálnyi olaj a sütéshez.
A lazacot először lecsorgattam a felesleges olajtól, majd összetörtem egy villa segitségével, és hozzátettem a friss kenyérmorzsát. Belekavartam az apróra vágott hagymát, ketchupot, citromlevet, sóztam. Ezek után kavartam hozzá a majonézt, fokozatosan, ameddig összeállt. Nem is kellett az egészet hozzákavarnom.
Egy palacsintasütőben pár kanálnyi olajat hevitettem, kis gombócokat formáztam, és sózott lisztben megforgattam őket, majd a sütőben, egy kanál segitségével összelapitottam. 5-6 percig sütöttem mindkét felüket.
Sült krumplival és a kertemből szedett paradicsomból készült salátával tálaltam.
Szerintem lehet. Ha szárazabb a hal, több ketchup-ot vagy majonèzt kavarhatunk hozzá.
Nagyon jól hangzik. Vajon más konzervből is el lehetne készíteni Pl. tonhalból?