Rég próbálkozom egy jó marhasültet sütni itthon. Elméletben minden tudok róla. Hány percig kell sütni, hogyan, miért… és gyakorlatban mindig szárazra sikerült… Elkeseritő, mert a párom egyik kedvence…
Hozott is pár szelet rostélyost (magas hátszin – angolul ribeye). Vakaróztam ismét. Megint kezdtem az utánaolvasást… tudom, hogy forró, nagyon forró serpenyőben kell sütni, hogy nem szabad forgatni, mozgatni. Ha jól megszeretném sütni, ahogy a párom szereti, akkor 5-6 percig kell sütnöm mindkét felét, anélkül, hogy mozgatnám, szúrkálnám, esetleg csak kicsit lapitgatnom kell, hogy a jó husi levét kinyomkodjam belőle. De már attól rettegtem, ismét elrontok valamit.
Aztán megembereltem magam és készitettem egy kis pácot nekik, mely két kanál olajból állt, fokhagyma porból, sóból, fekete borsból és őrölt köményből. Jól bedőrzsöltem a szeleteket, lefoliáztam, és a hűtőbe tettem pihenni pár órára.
A grill sütőt jól felhevitettem, hogy sercegjen a hús ahogy beleteszem. Aztán sütöttem is 5-5 percet mindkét felét. Nem sütöttem át teljesen, csak addig mig a hús kissé még ruganyos volt. Ezt az ujjaimml teszteltem le.
Egy tányérba szedtem ki, és ismét lefedtem fóliával. Jó ha pihentetjük még kissé a saját gőzében.
Tálalás előtt felszeleteltem, karalábés – sárgarépás – uborás – káposztás salátával, petrezselymes krumplival, és tormakrémmel tálaltam.
Na ez már beszéd!!! Sikerült!!!! Szaftos, puha. Isteniiiii!!!!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: